• Πολιτική

    Προανακριτική: Φιλιππάκης, Παπαδάκου και Τάρκας προτάθηκαν να κληθούν ως ύποπτοι – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ


    Νέα ένταση προκλήθηκε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που μελετά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, να αποχωρούν από τη συνεδρίαση.

    Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η πλειοψηφία πρότεινε να κληθούν ως ύποπτοι πέρα από τον  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και  ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο αρθρογράφος Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με βάση την κατάθεση του επιχειρηματία, Σ. Μιωνή. Πρότειναν παράλληλα να τοποθετηθούν εγγράφως οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζάχαρης και Λάμπρος Σοφουλάκης.

    Η διευρυμένη λίστα έφερε τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την πλειοψηφία. Μάλιστα, κατηγόρησαν την ΝΔ πως δεν έγιναν δεκτοί οι μάρτυρες που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως φέρεται να δήλωσε η βουλευτής Δώρα Αυγέρη,  «αφού αρνείστε τα πάντα, δεν μας δίνετε το πόρισμα που το έχετε έτοιμο να μην ταλαιπωρείτε και την επιτροπή;», με τους βουλευτές του κόμματος να αποχωρούν από τη συζήτηση.

    Από την πλειοψηφία σημείωναν, πάντως, για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως «αποχωρώντας αφήνουν εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον εγκαταλείπουν».

    Κύκλοι της ΝΔ απάντησαν και στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πώς στο έχουν παρελθόν δεχθεί μάρτυρες που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Άρα η καταγγελία περί δήθεν άρνησης των προτάσεων της μειοψηφίας είναι προσχηματική»,σημειώνουν.



    ΣΧΟΛΙΑ