• Predator

    Το ΜΜ, η Εθνική τράπεζα και το θηριώδες fund, τι εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Καρατζαφέρη-Βελόπουλο, που θα κατέβει ο Αβραμόπουλος και ο Σπήλιος Λιβανός και τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ

    Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator


    Το ΜΜ, η Εθνική Τράπεζα και fund έκπληξη

    Μπορεί η στήλη να ειδικεύεται στις πολιτικές εξελίξεις όμως σήμερα  αποφάσισα να ξεκινήσω με ένα super hot τραπεζικό -επιχειρηματικό νέο, για το οποίο όμως είναι δεδομένο ότι ενδιαφέρονται στο Μέγαρο Μαξίμου (ΜΜ).

    Όπως λοιπόν πληροφορείται η στήλη ενδιαφέρον για την Εθνική Τράπεζα στην επικείμενη διάθεση μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, φαίνεται να θέλει να εκφράσει θηριώδες Fund που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

    Μάλιστα έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων και την Εθνική Ασφαλιστική.

    Πρόκειται για fund που διαχειρίζεται κεφάλαια 157 δισ. δολάρια.

    Αυτό είναι το CVC Capital Partners.

    Φυσικά μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία της πώλησης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα περάσουν κάμποσοι μήνες ίσως και χρόνος, καθώς όπως όλα δείχνουν θα προηγηθεί η διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

    Το ΤΧΣ κατέχει το 40% των μετοχών της ΕΤΕ.

    Η κεφαλαιοποίηση της σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής ανήλθε στα 4,01 δισ. ευρώ.

    Εκτιμάται πάντως ότι η αξίας της υπό τις παρούσες συνθήκες είναι υπερτιμημένη.

    Περισσότερα θα έχουμε στον αυριανό WISEMAN.

     

    Τι εκτιμά ο Μητσοτάκης για Καρατζαφέρη – Βελόπουλο

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα εκμυστηρεύτηκαν  κυβερνητικές πηγές στον Predator αναφορικά με τις κινήσεις και τις εκτιμήσεις του Πρωθυπουργού, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ιαπωνία.

    Κατ’ αρχήν, ο κ. Μητσοτάκης και στα τετ α τετ με τους ασιάτες αξιωματούχους, τόνισε την συνδρομή της ελληνικής ναυτιλίας στην ανάπτυξη των ιαπωνικών ναυπηγείων, καθ’ όλη τη μεταπολεμική περίοδο.

    Τη συνεισφορά δηλαδή, της Ελλάδας στο χτίσιμο του «Made in Japan».

    Και δι’ αυτού του τρόπου, τον σαφέστατο υπαινιγμό της ανάγκης ανταπόδοσης από το Τόκιο της σχετικής εμπιστοσύνης που επί δεκαετίες έδειξε η Αθήνα, χαρακτηριστικό εξάλλου, της ιαπωνικής κουλτούρας.

    Παρά το γεγονός ότι προϋπόθεση για την επανάκαμψη στην Ελλάδα των επενδύσεων από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ιδίως μέσω των ομολόγων, αποτελεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας, εξέλιξη που η Αθήνα θεωρεί περίπου δεδομένη, ο κ. Μητσοτάκης «πέρασε» το μήνυμα στους συνομιλητές του για τις ρεαλιστικές δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας ευρύτερα, και προ της επισημοποίησης της ανακοίνωσης για την επενδυτική βαθμίδα.

    Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στην προσπάθεια ενίσχυσης των ιαπωνικών επενδύσεων, ο Πρωθυπουργός έχει την αμέριστη συμπαράσταση του εφοπλιστικού κόσμου της Ελλάδος, με πηγές του Predator να σημειώνουν και το ρόλο του παριστάμενου στην πρωθυπουργική επίσκεψη στο Τόκιο, κ. Γιώργου Προκοπίου της Dynacom.

    Ο οποίος, τα τελευταία 30 χρόνια, έχει χτίσει 27 βαπόρια στην Ιαπωνία, και τώρα διερευνά τις δυνατότητες αγοράς ιαπωνικών μηχανημάτων για ηλεκτροπαραγωγή και για τη δημιουργία μονάδας φυσικού αερίου.

    Επανέρχομαι στις εκτιμήσεις Μητσοτάκη, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες.

    Ο Πρωθυπουργός, μαθαίνουμε, γέλασε πολύ με το βίντεο των δηλώσεων Καρατζαφέρη για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, και συγκεκριμένα την αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ. « Ο κ. Βελόπουλος δεν είναι από Δεξιά. Τον πήρα από το ΠΑΣΟΚ το 1996 για να τον φέρω στον Εβερτ και μου λέει “αυτός είναι φανατικός ΠΑΣΟΚτζής”. Δεν είναι κακό αυτό».

    Επίσης, με το γνωστό του βιτριολικό του χιούμορ, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να λέει σε συνομιλητές του ότι “ο ίδιος, εφόσον εκλεγεί, θα συνεχίσει τα ταξίδια στο εξωτερικό, στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της διεθνούς εικόνας της χώρας.

    Ενώ, με τον Τσίπρα δεν θα πηγαίνουμε ούτε πέρα από τη Μαλακάσα.”

    Όταν ερωτάται σε ποια πληθυσμιακή- εκλογική ομάδα έχει αδυναμία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, λέγεται ότι απαντά σε καμία (δίνοντας βεβαίως άλλη ερμηνεία στη λέξη «αδυναμία»), ενώ, σε αντίθεση με τα δημοσκοπικά ευρήματα για τους ψηφοφόρους έως 17- 34 ετών, προβλέπει θετικές εκπλήξεις για τη ΝΔ.

    Κάτι παραπάνω θα γνωρίζει.

    Κάλεσμα δημοκρατίας του Μητσοτάκη για τους νεοναζί και τον Κασιδιάρη

    Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται ότι θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να αναδείξει τη σπουδαιότητα που αποδίδει και ο ίδιος στην υπερψήφιση της ρύθμισης με την οποία θα νομοθετούνται οι δικλείδες ασφαλείας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας απέναντι στα κάθε λογής μορφώματα που με κέλυφος νομιμότητας, επιχειρούν να βάλουν από την πίσω πόρτα στη Βουλή πρακτικές εγκληματικής οργάνωσης και νεοναζιστικά ιδεολογήματα, όπως αυτές που έχει καταδικάσει η δικαιοσύνη.

    Πάντως, την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η δημόσια διατύπωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για την πολιτική δράση του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό Κασιδιάρη, ακόμα και μέσα από τη φυλακή, με χρήση του κινητού του και διαδικτυακές αναρτήσεις σχετικών βίντεο.

    «Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρό το περιβάλλον, ειδικά γιατί εκτίει ποινή καθείρξεως σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, είναι μια κριτική που την ακούω», δηλώνει σε συνομιλητές του ο Υπουργός.

    Ερώτηση πρώτη: Για ποιόν «χτυπά η καμπάνα»;

    Ερώτηση δεύτερη: Πέρα από διαπιστωτικές απόψεις, επί της ουσίας, έστω και τώρα, θα ληφθούν μέτρα εναντίον της παράνομης συμπεριφοράς Κασιδιάρη και εντός φυλακής;

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ηλεία

    Αναταράξεις και ποικίλα σχόλια στους κόλπους της «γαλάζιας πολυκατοικίας» στην Ηλεία προκαλεί η «είδηση» για το «κλείδωμα» της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη συγκεκριμένη περιφέρεια, μετά από συμφωνία με τον Πρωθυπουργό, όπως διαρρέεται.

    Πέρα από τους λίγο έως πολύ αναμενόμενους «ψιθύρους» για την δυσανασχέτηση που προκαλεί αυτή η προοπτική στον πρώην Επίτροπο,  μιας και η πρώτη επιλογή του κ. Αβραμόπουλου ήταν η Α΄ Αθήνας «εκεί που είναι η έδρα μου και εκεί που είναι δοκιμασμένη η σχέση μου με την κοινωνία», όπως συνηθίζει να εκμυστηρεύεται ο ίδιος, δηλώνοντας ωστόσο «υπηρέτης της παράταξης», και στην Ηλεία, δεν λείπουν αυτοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού.

    «Παίζει «πρωτοδεύτερος», δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποσπάσει την πρώτη θέση από την Αυγερινοπούλου, που εδώ και χρόνια εκπροσωπεί δυναμικά το νομό στη Βουλή, αναδεικνύοντας τα δεκάδες τοπικά προβλήματα», λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή στα οποία απευθύνθηκε ο Predator, προκειμένου να «πιάσει κλίμα».

    «Ο Αβραμόπουλος θα αποσπάσει το αστικό κομμάτι (γιατί υπάρχει και μη αστικό) των ψηφοφόρων του Κώστα Τζαβάρα», ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές και έχει πολλάκις πάρει αποστάσεις από κεντρικές επιλογές της Κυβέρνησης, κυρίως στο θέμα των υποκλοπών.

    Το βασικό επιχείρημα του Δημήτρη Αβραμόπουλου- ο οποίος θυμίζουμε ότι κατάγεται από το Αυγείο Ηλείας και το Ελληνικό Αρκαδίας- θα είναι «ψηφίστε με για να έχετε έναν Υπουργό στην Κυβέρνηση», ισχυρίζονται οι εν λόγω παράγοντες.

    Μάλιστα.

    Τα καταγράφουμε, με την υποσημείωση ότι ο «φάκελος» «υποψηφιότητα Αβραμόπουλου στην Ηλεία», φέρεται να είναι ακόμα στο γραφείο του κ. Γιάννη Μπρατάκου.

    Οι εκλογές στην Κύπρο που… δεν κείται μακράν

    Οι κρισιμότερες εκλογές στην Κύπρο διεξάγονται σήμερα για την ανάδειξη του διαδόχου του Προέδρου Αναστασιάδη, με τους κ. κ. Χριστοδουλίδη, Μαυρογιάννη και Νεοφύτου να ξεχωρίζουν ανάμεσα στους 14 υποψηφίους, αριθμό ρεκόρ στα κυπριακά χρονικά.

    Και τα τρία «φαβορί» διετέλεσαν στενοί συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη.

    Ο Χριστοδουλίδης ήταν ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, ο Μαυρογιάννης διαπραγματευτής για το Κυπριακό και ο Νεοφύτου κάτι σαν τον Σκέρτσο και τον Γεραπετρίτη του Κυριάκου Κρατήστε και κάτι ακόμα.

    Στην Αθήνα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας τον τελευταίο μήνα, με δύο αφορμές, την ομιλία του στην Ολομέλεια και αυτή στο πλαίσιο της έκθεσης «Δώρα Διπλωματίας», υπογράμμισε ότι «Για εμάς, η Κύπρος δεν κείται μακράν».

    Μάλιστα, αυτή η όχι και τόσο δημοφιλής αναφορά επελέγη και για τις σχετικές υπουργικές αναρτήσεις στo twitter.

    Με την γεμάτη νόημα υποσημείωση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ότι «η φράση αυτή ουδέποτε ελέχθη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, παρότι επιδιώχθηκε από νοσταλγούς της Χούντας να του αποδοθεί».

    Διπλό μήνυμα. Και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό.

    Ο Σπήλιος Λιβανός και τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ

    Με ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, που διοργανώνει η Βουλή, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού.

    Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, αύριο στις 18.00, θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Κώστας Τασούλας, ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ξένοι επίσημοι.

    Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση δεν έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια πολυεπίπεδη συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, μετά από την υιοθέτηση του νέου δόγματος που διέπει τη στρατηγική του, τόσο με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και με δεδομένες τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας.

    Χωρίς, βεβαίως, να μπορεί να προσπεράσει κανείς τη στάση «Πόντιου Πιλάτου» που κρατά, όχι μόνο ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Στόλτενμπεργκ, αλλά και οι προκάτοχοι του και, πιθανότατα, θα διατηρήσουν οι διάδοχοί του στο «τιμόνι» της Συμμαχίας.

    Κρίσιμος ο ρόλος των εκπροσώπων της χώρας στα θεσμικά όργανα του ΝΑΤΟ, όπως ο κ. Λιβανός.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μητσοτάκης και ο Χόλτερμαν, η «banale» και «υστερόβουλη» Κεφαλογιάννη, οι μάχες της Μιλένας και της Μπατζελή και το ρουσφέτι στον τέως υπουργό του Πασόκ



    ΣΧΟΛΙΑ