• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Τα 4 καυτά ερωτήματα στον Αβραμόπουλο, η νέα ήττα του κόκκινου Τάκη, γιατί σάρωσε ο Κυριάκος, ο χαλαρός Μπρατάκος και το ταξίδι του Ζωγράφου στην Γη του Πυρός

    • The Predator

    Ο Πρωθυπουργός, η δασκάλα με το επώνυμο… Μητσοτάκη και ο μαθητής Κυριάκος

    Μια μακρινή συγγενή του, που ακούσει στο όνομα Αθηνά Μητσοτάκη και εργάζεται ως δασκάλα στο ελληνικό σχολείο «Όμηρος» της Χειμάρρας (οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες προτιμούν τη γραφή «Χιμάρα»), συνάντησε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη της Αλβανίας με έντονο ελληνικό στοιχείο.

    Επίσης, ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, τους οποίους ο Πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτησε έναν-έναν, βρέθηκε και… ένας συνονόματος.

    Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη του Πρωθυπουργού. «Έλα δω, βρε, έψαχνα έναν Κυριάκο» του είπε περιχαρής ο Πρόεδρος της ΝΔ και έκαναν ένα «take five».

    Τι είπε για τον Πύρρο Δήμα ο Κυριάκος

    Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο «ντόπιος» Πύρρος Δήμας, το «λιοντάρι της Χειμάρρας», ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος-πολλώ μάλλον που ο Πρωθυπουργός τον προσφώνησε, λέγοντας «ο Πύρρος σήκωσε στις πλάτες του την Ελλάδα ολόκληρη»- είπε στους Χειμαρριώτες που είχαν κατακλύσει το χώρο, «δεν θα το έχανα με τίποτα» (σσ την επίσκεψη του Πρωθυπουργού), θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου, πρόκειται για ιστορική μέρα».

    Κάτι μου λέει ότι, μετά από αυτή την επίσκεψη, η «ψαλίδα» στη δημοσκοπική ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος να διαχειριστεί τα εθνικά θέματα», όπου ήδη ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζει περίπου διπλάσια ποσοστά από τον Αλ. Τσίπρα, θα ανοίξει κι άλλο υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Με το μότο του Πρωθυπουργού «εμείς ότι λέμε το κάνουμε»- το οποίο σημειωτέον, επανέλαβε και στη Χειμάρρα και θα αποτελέσει την κορωνίδα της επικείμενης προεκλογικής εκστρατείας- να αποκτά άλλο ειδικό βάρος όταν ακούγεται ανάμεσα σε Έλληνες της άλλης πλευράς των συνόρων που ανεμίζουν τη γαλανόλευκη.

    Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος είδε έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον αρχηγό της Ν.Δ, ανάμεσα στους ομογενείς, οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι κάτι φώναξε σε…βαριά κρητικά.

    Πάντως, και στη Νέα Δημοκρατία, η έκπληξη για τη συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ανάλογη της μαζικής προσέλευσης του κόσμου.

    «Σε καμία από τις πρόσφατες συγκεντρώσεις του Κυριάκου ανά την Ελλάδα δεν μαζεύτηκε τόσος κόσμος», έλεγαν στο Predator ανώτατα κομματικά στελέχη, αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως, με αυτοκριτική διάθεση, ότι είναι ώρα να επιταχυνθεί και η επίλυση των ανοιχτών εκκρεμοτήτων σε ζητήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες, με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας.

    Τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

    Από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού μετά από σχεδόν 32 χρόνια, με τον προηγούμενο να είναι ο αείμνηστος Κώστας Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Ντόρα Μπακογιάννη, κρατήστε δύο σημεία:

    Πρώτον, ότι οι Έλληνες των μειονοτικών χωριών αποτελούν τη γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.

    Και προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί σημαντική εξέλιξη ότι το «παρών» στην επίσκεψη Μητσοτάκη έδωσε ο ίδιος ο Εντι Ράμα, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» Αλβανούς εθνικιστές, που ετοίμαζαν προβοκάτσια, αλλά και τους εν Ελλάδι ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, χλεύαζαν ως ψέμα την αναβολή της επίσκεψης πριν από λίγες μέρες, λόγω των καιρικών συνθηκών. Λέγοντας ότι «σιγά μην πάει ο Μητσοτάκης και μάλιστα με ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο», και άλλα πολλά.

    Δεύτερον, ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Είτε πρόκειται για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των ελληνικής καταγωγής κατοίκων των περιοχών της Βορείου Ηπείρου, είτε για την εκμάθηση της Ελληνικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είτε για την προστασία των περιουσιών τους.

    Τα δύο σαφή μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, όπως όλα δείχνουν, ελήφθησαν.

    Το μόνο ερωτηματικό και μάλιστα μεγάλο, είναι τι γίνεται με το συνυποσχετικό προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις θαλάσσιες ζώνες.

    Εδώ, όπως και για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, νοτίως της Κρήτης, ισχύει αυτό που μου μετέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή: «Δεν υπάρχει τίποτε μέχρι να ανακοινωθεί και ανακοινώνεται μόνο όταν υπάρχει».

    Σωστό.

    Όπως επίσης και το «δεν μπορούν να μπουν όλα στον προεκλογικό μπουφέ».

    Και ο νοών νοείτο…

    Ερωτήματα για (προς) τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

    Τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου για την εμπλοκή Αβραμόπουλου στην υπόθεση του λεγόμενου QatarGate είμαι βέβαιος ότι τον αντιληφθήκατε.

    Πολλοί από σας, πιθανολογώ, θα γνωρίζετε και τις δημόσιες παρεμβάσεις του Έλληνα τέως Επιτρόπου με τις οποίες επιχειρεί να αποδομήσει, ένα προς ένα τα επιχειρήματα σε βάρος του.

    Ο Predator θα θέσει σήμερα κάποια ερωτήματα τόσο προς τον κ. Αβραμόπουλο όσο και προς κάθε ενδιαφερόμενο.

    Ερώτημα πρώτο: Γιατί, μετά από τις διαβεβαιώσεις του πρώην Έλληνα Επιτρόπου (σε αρκετά κανάλια είναι γεγονός), ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζ. Μπορέλ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- διαρροές του ιδίου του Ισπανού- έβαλε στον «πάγο» τη θέσπιση εκπροσώπου της ΕΕ για τις χώρες του Κόλπου, θέση για την οποία ήταν σοβαρός υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος;

    Ερώτημα δεύτερο: Γιατί, όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος, ο πρώην Επίτροπος ήταν ο μόνος από τις προσωπικότητες που μετείχαν «τιμητικά» στο συμβούλιο της ΜΚΟ του Παντσέρι- φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης των Βρυξελλών- ο οποίος λάμβανε μισθό;

    Ερώτημα τρίτο: Για ποιο λόγο ο κ. Αβραμόπουλος λάμβανε, όπως αναγνωρίζει, τα 5 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως (προ φόρων) από την …οργάνωση; Για να διοργανώνει webinars, να μετέχει σε διασκέψεις, να παραθέτει ομιλίες και να γράφει σχετικά άρθρα. Μάλιστα.

    Πόσες τέτοιες παρεμβάσεις έκανε στο διάστημα του ενός έτους κατά το οποίο λέει ότι λάμβανε τα χρήματα; Το ρωτούμε για να κάνουμε και τη διαίρεση ώστε, από το πηλίκο, να δούμε πόσο χρεώνονταν κάθε παρέμβαση. Αληθεύει ότι, συνολικά, αυτές «ήταν δύο τρεις» όπως τον κατηγορούν;

    Ερώτημα τέταρτο: Γιατί, πάλι ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, αναφερόμενος στην επιστολή που λέγεται ότι του έστειλε η Κομισιόν, ζητώντας εξηγήσεις για τη στάση του, τόνισε: «Δεν ξέρω που πήγε αυτή η επιστολή»;

    Με περιστέρι εστάλη; Και γιατί ο κ. Αβραμόπουλος επικαλείται, δημοσίως, ότι δεν την έλαβε;

    Καλό θα ήταν ο Έλληνας αξιωματούχος να δώσει καθαρές απαντήσεις και επ αυτών.

    Όπως ξέρει να δίνει

    Περιμένουμε…

    Πάντως, αν κρίνουμε από διαρροές με συγκεκριμένη διεύθυνση και ταχυδρομικό κώδικα, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Α’ Αθήνας, εσχάτως, έχει αποκτήσει μια απόχρωση κοντά στο υποκίτρινο της ώχρας.

    Όπως και αυτές της Μαρίας Σπυράκη και ετέρου πρώην υπουργού με δραστηριότητα στις Βρυξέλλες και …νησιωτική καταγωγή.

    Κρίμα, διότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι πιστεύουν και οι πολίτες για όλα αυτά…

    Το… Σικάγο και ο… Σταυρός του Νότου

    Άσχημα τα μαντάτα για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

    Η εγκληματικότητα στην Αθήνα «χτυπάει κόκκινο».

    Εκτός από το κέντρο, όπου κακοποιοί εισβάλλουν ανενόχλητοι σε κατάστημα με πολυτελή ρολόγια, αρπάζουν την πανάκριβη λεία τους και αποχωρούν ανενόχλητοι, συμμορίες ανηλίκων-ακόμα και κοριτσιών- μαχαιρώνονται, στην κυριολεξία, στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, οι «πιστολέρο» ανοίγουν θανατηφόρο πυρ στην κατάμεστη πλατεία Νέας Σμύρνης, δίπλα στην παιδική χαρά.

    Το χειρότερο, όμως, είναι οι εκ των υστέρων δηλώσεις του πολιτικού υπεύθυνου για την προστασία του πολίτη- από τις τρεις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας θυμίζουμε.

    Την ώρα που έγινε η διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη, θα έπρεπε να υπάρχει στην πλατεία περιπολία της ΔΙΑΣ, είπε, σε δημόσια θέα, ο κ. Θεοδωρικάκος.

    Προσθέτοντας μάλιστα, ότι «έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο».

    Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει να επιστρέψουν στην υπηρεσία 150 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες.

    Ερώτημα: Γιατί δεν φρόντισε, εκ των προτέρων, να γίνουν πράξη όλα αυτά ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος;

    Ποιος επέτρεψε την απόσπαση και σε ποιες υπηρεσίες;

    Σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο «καρκίνωμα» από τα όσα συνέβαιναν κατά το παρελθόν και καταδικάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατίας

    Τι σημαίνει η Αστυνομία έχει φοβικό σύνδρομο; Και γιατί αυτό λέγεται δημοσίως; Τι να υποθέσουν και πως να νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες;

    Αν ο κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει η «βαρύνουσα εγκληματικότητα», ας παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον ικανότερο.

    Σε κάθε περίπτωση, μετά απ’ όλα αυτά, οι «μαζικές συγκεντρώσεις» πολιτικών φίλων στα Νότια Προάστια, μάλλον χάνουν από το όποιο πολιτικό impact και μειώνουν το όποιο γκελ του Υπουργού στην κοινωνία.

    Όπως και το σύνθημα «Με τον Τάκη στα Νότια», που αποτελεί το hashtag της εν εξελίξει προεκλογικής του καμπάνιας.

    Κρίμα. Γιατί βρίσκουν λαβή και όσοι τον καρφώνουν, κάνοντας λόγο για «ξενόφερτα σώματα στην παράταξη».

    Ο χαλαρός Γιάννης Μπρατάκος

    Το ότι ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος πραγματοποιεί απανωτές συναντήσεις στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι είδηση.

    Αυτό που θα σας αποκαλύψει σήμερα ο Predator είναι.

    Ο Chief of Staff, που έτσι κι αλλιώς φημίζεται για τη … στωικότητα του, σε κάποιες από αυτές, αναλόγως της σύνθεσης, δεν διστάζει να πετάει το όποιο πρωτόκολλο στο καλάθι των αχρήστων πίσω από το γραφείο του.

    Έτσι, τις προάλλες, ο κ. Μπρατάκος, όταν συναντήθηκε με νέες και νέους από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Βουλής, προτίμησε τζινάκι, σκουρόχρωμο μπλουζάκι και σακάκι.

    Η κορυφαία «πινελιά» βρίσκονταν …στο παπούτσι.

    Μαύρο sneakerάκι, το οποίο «έσπασε ταμεία».

    Image maker ο Γιάννης…

    Ο Χρήστος Ζωγράφος και… η Γη του Πυρός

    Μια μικρή- μεγάλη απόδραση από τις σημαντικές ευθύνες που έχει αναλάβει στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε ο Χρήστος Ζωγράφος, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη- και από το καλοκαίρι σύζυγος της επικοινωνιακής «σκιάς» του Πρωθυπουργού και διευθύντριας επικοινωνίας Κύρας Κάπη.

    Πραγματοποίησε ένα «ταξίδι ζωής», φτάνοντας κυριολεκτικά, στην άλλη άκρη του κόσμου: Στη Γη του Πυρός και την Ουσουάια της Αργεντινής!

    Το συνδύασε μάλιστα, με τα γενέθλιά του.

    Ευχές και από τον Predator, με την επισήμανση ότι τα άσπρα μαλλιά δεν είναι απαραιτήτως κακή ένδειξη.

    Κυρίως όταν αποτελούν το αποτέλεσμα εμπειριών….

    Όλοι οι άνθρωποι του Ν. Ανδρουλάκη που προετοιμάζουν τις «πράσινες» βουλευτικές υποψηφιότητες

    Για την χρονική μετάθεση της ανακοίνωσης των τελικών υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Predator σας έχει ενημερώσει εγκαίρως.

    Σήμερα, το παρασκήνιο έχει ονόματα. Όχι υποψηφίων, αλλά του κομματικού Inquiasitio που θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο.

    Έχουμε και λέμε: Θεσμικό νούμερο ένα, Βαγγέλης Αργύρης, πρώην βουλευτής, από την εύανδρο Ήπειρο. Μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Ν. Σαλαγιάννη και τον Μανώλη Όθωνα, τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο και την υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού Μάρα Κουκουδάκη.

    Το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά. Και για τον ίδιο τον κ. Ανδρουλάκη.

    Ο οποίος μια «κρυάδα» την πήρε, όταν είδε το 7% στην καταλληλόλητα των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με τη διαχείριση της ανάπτυξης και της οικονομίας.

    Σε αυτό το επίπεδο, τα αποτελέσματα της μονοθεματικής αντιπολίτευσης με «άρμα» της υποκλοπές, είναι ορατά και…μονοψήφια.

    Νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας

    Νέο πολιτικό φορέα προτίθεται να ιδρύσει ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Το κόμμα, σύμφωνα με τον ιδρυτή του, θα επιχειρήσει μάλιστα, να συνενώσει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις «που βάζουν πρώτα την πατρίδα και την κοινωνία», διότι, σε διαφορετική περίπτωση, όπως ισχυρίζεται, « θα παίξουμε όλοι το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη».

    Το πρόβλημα για τον «συνάδελφο» Πάνο Παναγιωτόπουλο είναι ότι αφενός πρέπει να εξηγήσει γιατί ο Πρωθυπουργός δεν βάζει πρώτα την πατρίδα και την κοινωνία, αφετέρου σε τι θα διαφέρει η δική του εκδοχή της «πατριωτικής Δεξιάς» από αυτές του Βελόπουλου, του Μπογδάνου και των άλλων… αρχηγών που εκπροσωπούν, κατά τα λεγόμενά τους, τον χώρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ενωτικός Γιάννης Μπρατάκος, η αλαζονική Σπυράκη, ο Τολστόι και το κλάσμα, το μυστικό του Μηταράκη και η φιλία του Μητσοτάκη με τον Λιβανό