• Πολιτική

    Η ΠΟΣΠΕΡΤ ρίχνει την ευθύνη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το λάθος με τους «δεκάδες πολίτες»

    • NewsRoom


    Σε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία προχωρά η ΠΟΣΠΕΡΤ, αναφορικά με την κριτική που δέχεται η ΕΡΤ από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που κάλυψε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

    «Οι θιασώτες του “μαύρου” δεν μπορούν να χωνέψουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ελλείψει πολιτικού λόγου και προγράμματος επιδίδονται σε έναν πόλεμο μηδενισμού και συκοφαντίας» απαντά η ΠΟΣΠΕΡΤ.

    Στη συνέχεια της ανακοίνωση, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ επιχειρώντας να απαντήσει στην έντονη κριτική για το κείμενο του ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, το οποίο έκανε λόγο για «δεκάδες πολίτες» που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, τονίζει πως το λάθος προέκυψε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ μέσα στην αντιπολιτευτική της απελπισία και την πολιτική της ανεπάρκεια ξιφούλκησε πάλι εναντίον της ΕΡΤ για ένα ανθρώπινο λάθος και μια παράληψη που προερχόταν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναπαρήχθη από τηλεοπτικούς σταθμούς και σάιτ μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ. Η ηγεσία της ΝΔ, όπως κάνει σε καθημερινή βάση, επιτίθεται χυδαία και για ασήμαντους λόγους στην ΕΡΤ και στους εργαζόμενούς της κάνοντας την τρίχα τριχιά, προσπαθώντας να απαξιώσει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της, βέβαια χωρίς αποτέλεσμα».

    Πάντως, το πρώτο τηλεγράφημα του ΑΠΕ για το θέμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 16:09 το απόγευμα της Κυριακής, έκανε ξεκάθαρα λόγο για «δεκάδες χιλιάδες πολίτες». Το ίδιο τηλεγράφημα διορθώθηκε πράγματι μια ώρα αργότερα, αλλά για διαφορετικό λόγο, καθώς στο αρχικό κείμενο είχε παραληφθεί κατά λάθος το όνομα ενός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, του κ. Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος παρευρέθηκε στο συλλαλητήριο.

    Στην ανακοίνωσή της  η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει ότι για τους συναδέλφους που στοχοποιούνται από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία αυτό αποτελεί τίτλο τιμής. «Όπως τίτλος τιμής είναι για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η αποδεδειγμένα αταλάντευτη και αγωνιστική στάση μας απέναντι στον φασισμό, στην μισαλλοδοξία και τον διχασμό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι απαντά η ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου: «Ανθρώπινο λάθος» το «δεκάδες πολίτες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Απαράδεκτο ότι η ΕΡΤ δεν πρόβαλε το συλλαλητήριο



    ΣΧΟΛΙΑ