• Πολιτική

    Τι απαντά η ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου: «Ανθρώπινο λάθος» το «δεκάδες πολίτες»

    • NewsRoom


    Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΡΤ μετέδωσε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό, η Δημόσια Τηλεόραση αποφάσισε να απαντήσει για τα κακώς κείμενα, προχωρώντας στην παραδοχή ότι υπέπεσε σε λάθη.

    Όπως αναφέρει η αναφορά της σε «δεκάδες πολίτες» οι οποίοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο «οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ».

    Παράλληλα, η ΕΡΤ αναφέρει πως κάλυψε ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, «με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης».

    «Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο», αναφέρει η ΕΡΤ.

    Νωρίτερα πάντως η Νέα Δημοκρατία μέσω της Μαρίας Σπυράκη είχε επισημάνει την ολιγωρία της δημόσιας τηλεόρασης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής ότι την ώρα της συγκέντρωσης η ΕΡΤ3 προέβαλλε την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό». Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση δεν πρόβαλε το συλλαλητήριο, ενώ τόνισε ότι τώρα θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης.

    Αντίθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε ξανά απαξιωτικά για το συλλαλητήριο, υπερασπίστηκε την απουσία μετάδοσης από την ΕΡΤ λέγοντας πως δεν θυμάται ποτέ η Δημόσια Τηλεόραση να μεταδίδει συλλαλητήρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος: Απαράδεκτο ότι η ΕΡΤ δεν πρόβαλε το συλλαλητήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης για συλλαλητήριο: Νοσταλγοί της χούντας, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος

     



    ΣΧΟΛΙΑ