• Πολιτική

    Πώς σχολιάζουν οι χρήστες του Twitter την #κυβέρνηση_Μητσοτάκη-Τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν

    • NewsRoom

    Υπουργοί της νέας Κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ορκίζονται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Σχόλια και συγκρίσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα στο Twitter

    Θετικά είναι τα σχόλια των χρηστών στο Twitter, με την πλειοψηφία να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Σχολιάζοντας τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης, αλλά και τις εμφανίσεις των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, φαίνεται πως η διαφορά με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ήδη ορατή.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το λογισμικό PaloPro για Web & Social Listening και Analytics και με άλλα εργαλεία του Crisis Labs 5, οι αναφορές στο Twitter ήταν πολλές για την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά μεταξύ 8-9 Ιουλίου.

    Όσον αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης, οι αναρτήσεις επικεντρώθηκαν στα 51 μέλη της και ειδικά στους 21 εξωκοινοβουλευτικούς.

    Υπήρξε, επίσης, μία διάθεση σύγκρισης της νέας κατάστασης με την παλιά. Έγιναν, δηλαδή, αναφορές στις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Ασχολήθηκαν, επίσης, με την ανακοίνωση της κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

    Από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν ήταν ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Κάποιοι σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σχετικά μικρό αριθμό γυναικών, ωστόσο οι περισσότεροι θεωρούν πως η νέα κυβέρνηση είναι ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας και να προωθήσει fast track διαδικασίες, οι οποίες και απαιτούνται.

    Άλλοι επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καλύτερα προετοιμασμένη και ικανή να διαχειριστεί τις ανάγκες της χώρας σε υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με την κυβέρνηση Τσίπρα.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερμηνεύουν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει αρκετά στελέχη εκτός κόμματος ως σημάδι διεύρυνσης της ΝΔ και αντίστασης στον μικροκομματισμό.

    Αρκετοί, τέλος, επισημαίνουν τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση της ΝΔ. Ανησυχούν ιδιαίτερα για τα κόκκινα δάνεια και το πως αυτά θα επηρεάσουν την ελληνική κοινωνία.

    Σ’ αυτό συμφωνούν και πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία, επίσης, θεωρούν ότι οι παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για την εκπόνηση μιας δημοσιονομικής στρατηγικής από τη νέα κυβέρνηση, που μπορεί να διευκολύνει την ανάπτυξη και ταυτόχρονα να επιτύχει τους υφιστάμενους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

    Με το hashtag #κυβερνηση_Μητσοτακη, οι χρήστες του Twitter σχολιάζουν:



    ΣΧΟΛΙΑ