• Πολιτική

    Πρωί-πρωί στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί-Ποιος πήγε πρώτος

    • NewsRoom

    Χρήστος Σταϊκούρας,, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Δόμνα Μιχαηλίδου


    Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Ο Χρήστος Σταϊκούρας ήταν ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έφτασε σήμερα το πρωί στο υπουργείο του.

    Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Οικονομικών έφτασε στις 07:08 στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί τον χαιρέτισαν και χαιρέτισε και ο ίδιος όλους τους υπαλλήλους, από την είσοδο του κτιρίου μέχρι και το γραφείο του.

    Γεωργιάδης: Δεν αφήνουμε μέρα χαμένη

    «Δεν αφήνουμε μέρα χαμένη» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έφτασε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί στο υπουργείο.

    Τα καθήκοντα είναι πολλά και πολυσύνθετα» υποστήριξε στους δημοσιογράφους ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή ο ίδιος και οι συνεργάτες του εξετάζουν τα έτοιμα νομοσχέδια που υπάρχουν από την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά τις επενδύσεις, τονίζοντας πως τα μελετά ένα προς ένα.

    «Δεν απαξιώνουμε τίποτα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, είπε πως έγινε μία πρώτη ενημέρωση για να ξεκολλήσει το έργο γιατί, όπως είπε, για την επένδυση αυτή υπάρχει και προσωπικό ενδιαφέρον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Κικίλιας: Πρώτα ο άνθρωπος, μετά οι νοσηλευτές

    Την θέση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την προσέλευση του στο υπουργείο.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως ο ίδιος προσωπικά δεν είχε ποτέ περίοδο χάριτος.

    «Εγώ έπαιξα μπάσκετ, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα.  Άθλημα συνεργασίας.  Έτσι και εδώ θα συμβάλουμε όλοι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια» είπε ο κ.Κικίλιας, τονίζοντας ότι προτεραιότητα του είναι «ο άνθρωπος, μετά οι νοσηλευτές, μετά το ιατρικό προσωπικό και μετά όλοι οι υπόλοιποι».

    Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ακούσετε τι θα κάνουμε» και υποστήριξε ότι «σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός έχει υπουργικό συμβούλιο με φακέλους και οδηγίες για τον καθένα». Ωστόσο έκανε λόγο για «μικρές μάχες που πρέπει να δοθούν» ενώ τόνισε ότι θα επισκεφτεί όλες τις νοσοκομειακές δομές της χώρας.

    Έτοιμη για δουλειά η Δόμνα Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας

    Λίγα λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί, η υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στο υπουργείο προκειμένου να βάλει μπροστά το υπουργικό έργο.

    «Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με δημόσιους λειτουργούς που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Οπότε το πρώτο βήμα είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους» σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το υπουργείο Εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ