• Πολιτική

    Πώς απαντά ο Γιώργος Αυτιάς στις κατηγορίες για ομοφοβικά σχόλια κατά Κασσελάκη

    • NewsRoom
    Ο Γιώργος Αυτιάς

    Ο Γιώργος Αυτιάς


    O σάλος που ξέσπασε κατά του Γιώργου Αυτιά μετά το σχόλιό του για τον Στέφανο Κασσελάκη, δε λέει να κοπάσει. Είχε προηγηθεί άλλωστε άλλο ομοφοβικό σχόλιο του δημοσιογράφου, Βασίλη Χιώτη, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του ραδιοφώνου του Σκάι για το λόγο αυτό.

    Μάλιστα, η τοποθέτηση του κ. Αυτιά το Σάββατο που αναφερόταν στην ύπαρξη γυμναστηρίου στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ο κ. Κασσελάκης προκειμένου να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, εκλήφθηκε ως ομοφοβικό σχόλιο με υπονομούμενα. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη και πλήθος σχολίων στα social media. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας ζήτησε με ανάρτησή του από τον Σκάι να δράσει αναλόγως όπως έκανε με τον κ. Χιώτη, ζητώντας επί της ουσίας την απομάκρυνση του δημοσιογράφου.

    Η κατάσταση που δημιουργήθηκε, και η οποία θα απασχολήσει και το ΕΣΡ αυτή την εβδομάδα, εξανάγκασε τον Γιώργο Αυτιά να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση και να απαντήσει σε όσα του αποδόθηκαν, διαβάζοντας πάντως το κείμενο που είχε μπροστά του.

    Είπε συγκεκριμένα ο κ. Αυτιάς στην εκπομπή του:

    «Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της Αντιπολίτευσης εχθές. Κατ’ αρχάς το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Αυτιάς μιλώντας από την πρωινή εκπομπή του στον ΣΚΑΪ.

    «Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν», συνέχισε στην τοποθέτησή του ο παρουσιαστής.

    «35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις και δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου.

    Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση και η δήλωσή μου», έκλεισε την τοποθέτησή του ο Γιώργος Αυτιάς, προς απάντηση στα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη περί ομοφοβικών εκφράσεων του δημοσιογράφου.

    Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

    «Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους.

    Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του.

    Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων;

    «Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριo;».

    Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά. Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα.

    Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του.

    Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο. Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας.

    Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα κλειδιά και οι παγίδες για την ανάπτυξη 3% το 2024: Επενδύσεις,τουρισμός και ενέργεια, πληθωρισμός 

    Ισραήλ-Γάζα: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δίνουν νέα προθεσμία στους αμάχους για να διαφύγουν προς νότο

    Έπειτα από 6 μήνες πολέμου, το φλεγόμενο Σουδάν αναζητεί νέα πρωτεύουσα



    ΣΧΟΛΙΑ