• Top Stories

    Β. Γιακουμάκης: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον πρώην διευθυντή της σχολής

    Βαγγέλης Γιακουμάκης

    Βαγγέλης Γιακουμάκης


    Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου του 2015 έπειτα από έρευνες των αρχών σε βαλτώδη περιοχή στον Κάτσικα Ιωαννίνων.

    Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ωστόσο, αθώωσε την υπεύθυνη της εστίας για το ίδιο αδίκημα και τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

    Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

    Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων. Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 24 Νοεμβρίου, κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε, δεν στοιχειοθετήθηκε, ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των κατηγορουμένων, σύμφωνα με την εισαγγελέα, η οποία πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος, τόσο του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

    Όπως ανέφερε η εισαγγελέας δεν προέκυψε από τα στοιχεία ότι οι κατηγορούμενοι παρέβησαν το καθήκον τους για να ωφελήσουν κάποιους, δεν αποδείχτηκε το κίνητρο ή κάτι συγκεκριμένο. Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της ανέλυσε αρχικά το σχολικό εκφοβισμό και τις βίαιες συμπεριφορές μαθητών σε σχολεία, για να συνεχίσει πως από την έρευνα της υπόθεσης για τις ευθύνες των καθηγητών της Γαλακτοκομικής, φαίνεται πως, έκαναν τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων. Πρόσθεσε δε, ότι στην Γαλακτοκομική Σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι που βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο top 5 με τους πιο sexy ηγέτες του κόσμου ο δικός μας Αλέξης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά η ΝΔ, με το 43% του κόσμου να ζητά την ίδρυση νέων κομμάτων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιότητα είναι η απάντηση των ξενοδόχων στην υπερφορολόγηση του ελληνικού τουρισμού!



    ΣΧΟΛΙΑ