• Πολιτική

    Ανησυχεί η Μέρκελ: Αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας η επίθεση;

    • NewsRoom
    Άνγκελα Μέρκελ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ


    Η Μέρκελ είπε πως θα ήταν ιδιαίτερα απεχθές αν ο δράστης ήταν κάποιος που έλαβε προστασία στη Γερμανία ως πρόσφυγας. Τόνισε πως το έγκλημα θα τιμωρηθεί όσο σκληρά επιτρέπει ο νόμος.

    Το έγκλημα αυτό θα αποσαφηνιστεί και θα τιμωρηθεί όσο σκληρά επιτρέπει ο νόμος, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε διάγγελμά της για την χθεσινή φονική επίθεση στο Βερολίνο.

    Η Μerkel παραδέχτηκε ότι η επίθεση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας και εξέφρασε την δυσκολία της να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο σε μία χώρα που έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες προχώρησε σε αυτή την πράξη.

    Ξεκαθάρισε πάντως πως η Γερμανία δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό της να “παραλύσει” από τον φόβο, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

    Οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν όπως το προβλέπουν οι νόμοι του γερμανικού κράτους“, τόνισε η καγκελάριος.

    Νωρίτερα η  καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη Γερμανία στην έρευνά της.

    Η Γερμανία βρίσκεται σε πόλεμο“, τόνισε ο  υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου Ζάαρλαντ.

    Θα πρέπει να πούμε ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, παρότι ορισμένοι, που πάντα θέλουν να βλέπουν μόνο το καλό, δεν θέλουν να το δουν έτσι“, δήλωσε ο υπουργός Κλάους Μπουιγιόν στον γερμανικό σταθμό SR.

    Για επίθεση «με πρόθεση» κάνει λόγο η αστυνομία

    Άλλωστε σύμφωνα και με τις γερμανικές αρχές η νταλίκα εισήλθε “με πρόθεση” για περίπου 80 μέτρα στην κατάμεστη χριστουγεννιάτικη αγορά πέφτοντας πάνω στις ξυλοκατασκευές, όπου πωλούνται χριστουγεννιάτικα είδη και το παραδοσιακό κόκκινο κρασί.

    Το χθεσινό περιστατικό “ήταν πιθανώς επίθεση“, τόνισε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

    Η αστυνομία είπε στο Twitter ότι έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου και ότι ένας άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω σε ένα πλήθος συγκεντρωμένο γύρω από παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια, στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις η αποπληρωμή – Νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ράδιο Αρβύλα: «Βόμβα»από τον Αντώνη Κανάκη – Τέλος εποχής για την εκπομπή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τυφλή βία “πνίγει” την Ευρώπη – Συντονισμένο σχέδιο οι επιθέσεις από τους Τζιχαντιστές; (video)



    ΣΧΟΛΙΑ