• Top Stories

    Τουπόλεφ: Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί αλλά δεν το έχουν ανασύρει

    • NewsRoom
    Τουπόλεφ


    Απαντήσεις στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας με 92 νεκρούς αναμένεται να δώσουν τα μαύρα κουτιά του Τουπόλεφ. Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε το πρώτο κουτί, ενώ τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει και το δεύτερο. Η γιγαντιαία έρευνα είναι σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή.

    Πρόκειται για τον καταγραφέα συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη τα ξημερώματα των Χριστουγέννων, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να τον ανασύρουν από τη θάλασσα, ανέφερε μια πηγή ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

    Το πρώτο μαύρο κουτί βρέθηκε σε βάθος 17 μέτρων και σε απόσταση 1.600 μέτρων από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στο Σότσι και έχει μεταφερθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα, προκειμένου να το εξετάσουν οι ειδικοί.

    “Η τοποθεσία του δεύτερου μαύρου κουτιού έχει καθοριστεί, αλλά δεν έχει ακόμη ανασυρθεί από την θάλασσα”, δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

    Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει να απομακρύνεται.

    Προς το παρόν, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε την εκτίμηση ότι:«Το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας απέχει πολύ από την κορυφή του καταλόγου» των πιθανών αιτίων της τραγωδίας.

    Επιπλέον, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) επιβεβαιώνουν από την πλευρά του ότι κανένα «στοιχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κόπηκε ο Πέτρος και έμεινε η Σπυροπούλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντελής Παντελίδης: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Κοντογιαννίδη – «Πήγες να τον συναντήσεις»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mannequin challenge: Νέο «χτύπημα» από την Πυροσβεστική



    ΣΧΟΛΙΑ