• Business

    Παραιτήθηκε ο Χ. Τεντόμας για τη ρόδα που δε… γύρισε

    Χρήστος Τεντόμας

    Χρήστος Τεντόμας


    Η φαρσοκωμωδία με τη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζεται καθώς ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να την αποσυναρμολογήσει και να την απομακρύνει με συνοπτικές διαδικασίες.

    Πρόκειται δε για το απόλυτο φιάσκο, από τη στιγμή που η ρόδα δεν… κινήθηκε ποτέ και παρέμεινε ένα ακίνητο… αξιοθέατο για όσο κόσμο περνούσε και την κοιτούσε με απορία.

    Ωστόσο, η γρήγορη απομάκρυνση της ρόδας οδήγησε τελικά και στην απομάκρυνση του προέδρου του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Χρήστου Τεντόμα, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη θέση του.

    Νωρίτερα την Τετάρτη 28/12, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί η επικινδυνότητα της ρόδας που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε από πολίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκαν και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) για την επίμαχη ρόδα.

    Και κάπως έτσι γράφεται ο επίλογος ενός κακόγουστου «θρίλερ» που είχε ξεκινήσει να παίζει από τις 19 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η κατασκευή της.

    Από τότε όμως, αν και η τοποθέτησή της ολοκληρώθηκε δύο ημέρες αργότερα, εντούτοις ποτέ δεν γύρισε, προς μεγάλη απογοήτευση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας.

    Για την ακρίβεια, γύρισε μiα φορά το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να αφαιρεθούν οι καμπίνες για λόγους ασφαλείας ενόψει του χιονιά και των ισχυρών ανέμων που θα χτυπήσουν και το κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες.

    Χθες το βράδυ μάλιστα άρχισαν να αφαιρούν τα βαγόνια εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται προ των πυλών.

    Η ρόδα έχει παραμείνει χωρίς βαγόνια, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία:

    ρόδα Σύνταγμα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα και τα 190.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπές στην εκπνοή του χρόνου αλλά και νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιδού ο ΣΥΡΙΖΑ του πλούτου. Ζουν σαν βασιλιάδες με σούπερ καταθέσεις έξω. Ήθελαν και την δραχμή για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο



    ΣΧΟΛΙΑ