• Top Stories

    Το φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα και τα 190.000 ευρώ

    • NewsRoom
    ρόδα


    Μία ρόδα στην πλατεία Συντάγματος που δε γύρισε ποτέ, παρά τις προσδοκίες για μία διαφορετική πρωτοχρονιάτικη γιορτή, που υποσχέθηκε ο Δήμος Αθηναίων. Την είδαμε, τη χαρήκαμε αλλά μέχρι εκεί ήταν. Τι κι αν τα πιτσιρίκια περίμεναν να ανέβουν και να χαρούν; Δεν είμαστε και Λονδίνο δα.

    Η περίφημη και κακόγουστη κατά πολλούς ρόδα που στήθηκε στο κέντρο της Αθήνας “πέθανε” άδοξα. Χωρίς να λειτουργήσει ποτέ. Και μαζί της πέθανε και η ελπίδα για κάτι διαφορετικό. Γεννήθηκε όμως ένα ακόμα ανέκδοτο, με το Δήμο Αθηναίων πρωταγωνιστή. Γιατί προφανώς στην περίπτωση της χριστουγεννιάτικης ρόδας ίσχυσε το περίφημο “Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής όμως πέθανε”.

    rodaΚαι μέσα σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία εγκρίθηκε από το Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το κονδύλι για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Κονδύλι ύψους 160.000 ευρώ μάλιστα, που αναμένεται όμως η όλη γιορτή να ξεπεράσει τις 190.000 ευρώ. Περίπου δηλαδή 5.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι, για μία γιορτή που άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις.

    Μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το κόστος και τη μετάδοση της πρωτοχρονιάτικης εορτής, ο δήμος Αθηναίνων προχώρησε σε εξηγήσεις.

    roda 1Όσον αφορά την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης από το δήμο Αθηναίων διευκρινίζουν ότι ο λόγος που δεν θα μεταδοθεί ολόκληρη από την ΕΡΤ αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου, όπως ανέφεραν τα ίδια δημοσιεύματα, είναι γιατί το ίδιο το κρατικό κανάλι ενημέρωσε ότι θα καλύψει μόνο μισή ώρα από το πρόγραμμα του «ρεβεγιόν».

    Ωστόσο, από το δήμο Αθηναίων έχει διευκρινιστεί ότι δεν έχει υπάρξει καμία ανάθεση για μετάδοση της συγκεκριμένης εκδήλωσης ξεκαθαρίζοντας πως έχει δοθεί το ελεύθερο σε όποιο κανάλι θέλει να καλύψει τηλεοπτικά την πρωτοχρονιάτικη εορτή.

    roda 2Τις πταίει για τη ρόδα;

    Τη… νύφη για τη μη λειτουργία της ρόδας, φαίνεται πως θα την πληρώσει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΑΝΔΑ) Χρήστος Τεντόμας, στον οποίο ο δήμαρχος  Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επιρίπτει την ευθύνη του φιάσκου. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να δέχεται εισηγήσεις να απομακρύνει τον κ. Τεντόμα χρεώνοντας σε εκείνον τις αστοχίες με το δεδομένο ότι είναι ο βασικός χειριστής των εορταστικών εκδηλώσεων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τεντόμας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε την τελευταία στιγμή -και αφού είχε εγκατασταθεί η ρόδα- η «άδεια εγκατάστασής» της, είχε πει εν ολίγοις πως η όλη ιδέα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο από το Γραφείο Δημάρχου, αναγκάζοντας τον κ. Καμίνη να σπεύσει στην αίθουσα για να απαντήσει.

    Διευκρινίσεις σχετικά με το κόστος και τη μετάδοση της πρωτοχρονιάτικης εορτής έδωσε ο δήμος Αθηναίνων μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Σύμφωνα με το δήμο το κόστος της εορτής θα είναι της τάξης των 160.000 ευρώ, εξηγώντας ότι το κόστος αυτό ισοδυναμεί με το 10% του κόστους αντίστοιχων εκδηλώσεων στο παρελθόν καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου γινόταν λόγο για ρεβεγιόν αξίας 190.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφαλιστικό: Οι 9 + 1 ανατροπές που φέρνει το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές οι επιχειρήσεις που τώρα είναι zombies μπορούν να επιβιώσουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπές στην εκπνοή του χρόνου αλλά και νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε



    ΣΧΟΛΙΑ