• Top Stories

    Μ. Σχοινάς για Κυπριακό: «Έτοιμη η Κομισιόν για τη διάσκεψη της Γενεύης»

    Σχοινάς

    Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Κομισιόν


    Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, τόνισε την ετοιμότητα της να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου 2017, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σχοινάς, η συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Γιούνκερ πραγματοποιήθηκε μετά από τη «σημαντική εξέλιξη» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης 15 Δεκεμρβίου, όπου τονίστηκε πως το Συμβούλιο «στηρίζει την εν εξελίξει διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου» και ότι η Ε.Ε. «είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης».

    Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπενθύμισε ακόμη ότι πριν από περίπου δέκα μέρες ο κ. Γιούνκερ είχε συναντηθεί με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες, με τον οποίο επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους και την πρόσκληση για παρουσία της Ε.Ε. στη διάσκεψη της Γενεύης.

    Τέλος, ο κ. Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ε.Ε. στη διάσκεψη της Γενεύης, απέφυγε να δώσει απάντηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεώργιος Θωμόπουλος:Ο οικονομολόγος που μοιράζει λεφτά στην χρεοκοπημένη ΣΤΑΣΥ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσημα ο ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Der Spiegel: Λόγω Τραμπ η καθυστέρηση συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης



    ΣΧΟΛΙΑ