• Πολιτική

    Λώρη Κέζα: Και τώρα τρελοκόριτσο γελάς (παραγγελιά Γεροβασίλη)

    • Λώρη Κέζα
    gerovasili


    Η Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τεράστιας πολιτικής ανάλυσης όπου κρίνονται στερεότυπα μέσα από τα οποία αναγνωρίζουμε τους υπουργούς. Η Όλγα Γεροβασίλη χορεύει ζεϊμπέκικο, διαλέγει Μπιθικώτση και ρίχνει τις γυροβολιές στην πίστα: «Γεννήθηκες για την καταστροφή, κι ήρθες να γκρεμίσεις μια ζωή».

    Το ζεϊμπέκικο είναι ανδρικός χορός_ τούτου δοθέντος η υπουργός Ανασυγκρότησης κάνει μια μικρή επανάσταση έστω πάνω στην πίστα. Καταρρίπτει το κλισέ της γυναίκας που χτυπά παλαμάκια καμαρώνοντας το κυρίαρχο αρσενικό. Η Γεροβασίλη δεν υποκρίνεται, είναι μια γυναίκα για τα μπουζούκια, για τα γαρύφαλλα, για τα ώπα ώπα, είναι μια γυναίκα που εκφράζει τον μέσο όρο, εκφράζει όσους γνωρίζουν την όπερα μέσα από τον στίχο «εγώ δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο». Διαπίστωση χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης.

    Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος

    Πώς έφτασε στην Άρτα η είδηση για την αμέλεια της υπουργού; Η Γεροβασίλη δεν αποχώρησε από εταιρικό σχήμα που παρείχε υπηρεσίες στο Δημόσιο όταν εξελέγη βουλευτής, παρότι έτσι ορίζει το Σύνταγμα. «Η Όλγα είναι άνθρωπος που βγαίνει συνέχεια έξω, μιλάει με τον κόσμο, κυκλοφορεί, χαιρετάει, είναι και γιατρός, μετράει αυτό». Μέσα σε μια φράση μια συντοπίτισσα της υπουργού δίνει την απάντηση. Η αμέλεια, το ολίσθημα, η παραβίαση του Συντάγματος δεν επηρεάζουν τους ψηφοφόρους. Άλλα κοιτάνε οι ψηφοφόροι και στα άλλα η Γεροβασίλη αρέσει. Δεν έπεσε η δημοτικότητα μετά τις αποκαλύψεις, δεν έγινε καν σούσουρο σε βάρος της. Η Γεροβασίλη εμφανίστηκε στη γενέτειρά της ως το θύμα άδικης επίθεσης.

    Ας δούμε την είδηση μέσα από 2 φράσεις. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έγραψε ότι η βουλευτής κατείχε το 50% ιατρικού διαγνωστικού κέντρου, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με τη βουλευτική ιδιότητα. Η υπουργός απαντά ότι ως ιατρός μπορεί να εργάζεται και ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Επί της ουσίας, για να μην μακρηγορούμε, υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς εγκαλείται για τις μετοχές στην εταιρεία και όχι για τις ιατρικές υπηρεσίες στην δική της εταιρεία. Ποιος θα το κρίνει αυτό επί της ουσίας; Μόνο ένα Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο θα μπορούμε να ορίσει η Ολομέλεια της Βουλής, με απλή πλειοψηφία. Άρα την υπόθεση δεν θα την κρίνει κανείς καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών δεν στέλνει συναδέλφους σε Ειδικό Δικαστήριο, όχι για κάτι τόσο ασήμαντο.

    Ακριβώς όπως οι ψηφοφόροι ανέχονται την όποια παρατυπία, έτσι και οι συνάδελφοι συγκαλύπτουν την όποια παραβίαση του Συντάγματος. Για τους ίδιους λόγους, «η Όλγα είναι δικός μας άνθρωπος». Δεν είναι θέμα Όλγας, ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνησης, Κοινοβουλίου, είναι θέμα κατάργησης κάθε κανόνα. Είναι κανόνας να καταργούνται οι κανόνες_ δεν δεν μιλάμε για τη κατάργηση του ανδροπρεπή χαρακτήρα του ζεϊμπέκικου…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Τα τέσσερα σημεία που θα καθορίσουν την πορεία τους το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντινούπολη: Ψύχραιμος και χαμογελαστός ο τρομοκράτης φώναζε «Αλλάχ ου Ακμπαρ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΡΟΣΟΧΗ: To τρικ του Τσακαλώτου για να βάλει πιο πολλούς να δηλώσουν αδήλωτα εισοδήματα



    ΣΧΟΛΙΑ