• Top Stories

    Τα κάλαντα στο Μαξίμου: Ο πιτσιρικάς, η γκλίτσα και ο Αλέξης

    • NewsRoom


    Σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τα κάλαντα, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τον πρωθυπουργό, τα κάλαντα άκουσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς, καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Τα κάλαντα είπαν, πρώτα, παιδιά από το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου, στα οποία ο πρωθυπουργός δώρισε ένα νταούλι, ένα τουμπερλέκι και ένα ντέφι, λέγοντας «Και του χρόνου σας περιμένουμε. Να ´ρθείτε».

    Στη συνέχεια, τα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό νήπια από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και ο πρωθυπουργός χάρισε ένα δώρο σε καθένα από αυτά.

    kalanta

    Την παράσταση, όμως, έκλεψε ένας πιτσιρικάς από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Αφού τους είπαν τα κάλαντα, ο μικρός πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ρώτησε: «Πώς σε λένε εσένα;» με τον πρωθυπουργό να του απαντάει: «Αλέξη».

    Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωστηλάτα της Άρτας, Γιάννης Παπαγιάννης, χάρισε στον Αλέξη Τσίπρα μια γκλίτσα, με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει “Με αυτό θα πάω στις Βρυξέλλες”. Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συλλόγου έδωσε στον πρωθυπουργό ένα παραδοσιακό ταγάρι για την σύζυγό του Περιστέρα και του χάρισε κι ένα επίχρυσο κλαδί πορτοκαλιάς. Ο διάλογος μεταξύ τους, όμως, ήταν γεμάτο υπονοούμενα…
    – Θα είσαι μέχρι το 2035 εδώ, του είπε φεύγοντας
    – Αυτό είναι κατάρα! απάντησε ο πρωθυπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ