Top Stories

Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές δηλητηρίασης προϊόντων από αντιεξουσιαστές


Εισαγγελέας θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις απειλές δηλητηρίασης τροφίμων και ροφημάτων γνωστών εταιρειών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά και το σάλο που προκάλεσε το απειλητικό μήνυμα σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο.

Η εισαγγελέας Χάιδω Ζούγρη ανέλαβε να διερευνήσει εάν προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση του κακουργήματος της δηλητηρίασης τροφίμων. Ήδη, πάντως, οι εταιρείες, των οποίων προϊόντα αναφέρονται στο απειλητικό μήνυμα ότι έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη, έχουν αποσύρει προληπτικά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ τα συγκεκριμένα τρόφιμα ή ροφήματα ενώ από την πρώτη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών, απομακρύνονται άμεσα τα παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

  • Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
  • Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500 g και 520 g αντίστοιχα)
  • Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500 ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
  • Nestea Ice Tea Λεμόνι (500 ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
  • Coca-Cola Light (500 ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Από την πρώτη στιγμή, σημειώνουν οι εταιρίες, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.

Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:

  • Coca-Cola: 800-11-55800
  • Unilever: 800-11-99099
  • Νestea: 800-11-55800

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Προσωρινή διακοπή διάθεσης του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ, σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης αναφορικά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία/μπλε χρώμα) και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών, προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής του στον Νομό Αττικής.

Οπως αναφέρει η εταιρία, το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια. Πέρα από τη ζημία που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.

Η ασφάλεια καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800.

Στην αντιτρομοκρατική οι έρευνες για δηλητηρίαση τροφίμων

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα διερευνήσει τις απειλές, από άγνωστο αποστολέα, περί δηλητηρίασης γνωστών προϊόντων μαζικής κατανάλωσης σε σούπερ μάρκετ με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες (19 Δεκεμβρίου 2016) σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ανακοινώνεται ότι η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο».

Το κείμενο συνοδευόταν από φωτογραφίες με γνωστά προϊόντα, στα οποία φαίνεται να γίνεται η επιμόλυνση με τα δηλητήρια.

Οι αποστολείς αναφέρουν ότι τα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν εντός δύο εβδομάδων στα σούπερ μάρκετ, τρεις ημέρες μετά την αποστολή του μηνύματος (από τις 22/12).

Στόχος της κίνησης είναι το σαμποτάζ των εταιριών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων ενώ με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημοσιευτεί αναλυτικό κείμενο ανάληψης ευθύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελός διορισμός: 65χρονος με εμπειρία στις οικοδομές διευθυντής στον ΟΣΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταύρος Ψυχάρης: Κακουργηματική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιστολή Τσακαλώτου: Ανυποχώρητοι οι δανειστές – Ζητούν έκτακτο Eurogroup


ΣΧΟΛΙΑ