• Top Stories

    Γ. Μουζάλας: Χρήματα αντί για συσσίτιο στους πρόσφυγες ανακοίνωσε ο υπουργός

    Μουζάλας mouzalas

    Γιάννης Μουζάλας


    Την αντικατάσταση τους συσσιτίου που δίνεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες με χρηματικό ποσό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε πως το ύψος του ποσού αυτού δεν θα ξεπερνά το ανώτερο από τα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στη χώρα, το οποίο είναι 400 ευρώ. «Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική οικογένεια να παίρνει 400 ευρώ και να δώσουμε στους μετανάστες 500 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μουζάλας, το πρόγραμμα διανομής μετρητών «θα πρέπει να έρθει σε αρμονία με τις εθνικές πολιτικές, για παράδειγμα τα μετρητά δεν μπορούν να υπερβαίνουν ανά οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ισχύει για τους Έλληνες»,

    Ταυτόχρονα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρων κράτησης στα νησιά, δυναμικής 100 έως 200 ατόμων. Όπως ανέφερε,μέχρι τον Απρίλιο θα γίνει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή όλων όσων μένουν στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λώρη Κέζα: Ο γόρδιος δεσμός του προσφυγικού και το σενάριο των εκλογών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χουλιαράκης: «Ντύθηκε» Σόιμπλε και ζητά μνημόνιο από τους υπουργούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τρόμος οι εισφορές του 2017!



    ΣΧΟΛΙΑ