• First Top Stories

    Κωνσταντινούπολη: Αυτός είναι ο πραγματικός μακελάρης (pics)

    • Αθηνά Λαρδή


    Το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες του μακελάρη, που σκόρπισε το θάνατο στην Κωνσταντινούπολη.

    Τις φωτογραφίες δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα haberturk.com και απεικονίζουν έναν νεαρό άνδρα με μπουφάν να βρίσκεται μπροστά από ένα γκισέ.

    tourkia 3 tourkia 2

    Ο ISIS πίσω από το μακελειό

    Το Ισλαμικό Κράτος, με ανακοίνωσή του, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της πρωτοχρονιάς, η οποία προκάλεσε το θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 69.

    «Συνεχίζοντας τις ευλογημένες επιχειρήσεις που διοργανώνει το Ισλαμικό Κράτος κατά της προστάτιδας του σταυρού, Τουρκίας, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησα ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα όπου γιορτάζουν οι χριστιανοί», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Ο δράστης του μακελειού παραμένει άφαντος, γεγονός που προκαλεί τρόμο την Τουρκία.

    Οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι νεαρής ηλικίας, πιθανότατα γύρω στα 25, ενώ το γεγονός ότι δεν μιλούσε καλά τουρκικά (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι η καταγωγή του ενδέχεται να είναι είτε από το Κιργιστάν είτε από το Ουζμπεκιστάν.

    Οι υπηκοότητες των ξένων θυμάτων

    Τουλάχιστον 15 ξένοι υπήκοοι βρίσκονται ανάμεσα στους 39 νεκρούς της επίθεσης.

    – Τρεις Ιορδανοί πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας.

    – Δύο Τυνήσιοι επίσης βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και την γυναίκα του, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Τυνησίας. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε από την πλευρά του το θάνατο μιας γυναίκας με διπλή υπηκοότητα – γαλλικής και τυνησιακής – χωρίς να αποσαφηνίζεται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

    – Αρκετοί Σαουδάραβες είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των θυμάτων. Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat κάνει λόγο για πέντε νεκρούς υπηκόους Σαουδικής Αραβίας και έντεκα τραυματίες.

    – Ένας υπήκοος Λιβύης επίσης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επίθεση σύμφωνα με το λιβυκό ΥΠΕΞ.

    – Μαροκινοί και Λιβανέζοι υπήκοοι βρίσκονται επίσης ανάμεσα στα θύματα σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο απολογισμό. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου LBCI μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μια λιβανέζα τραυματισμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου.

    – Μια Ισραηλινή γυναίκα επίσης σκοτώθηκε και ακόμη μία τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

    – Δύο Ινδοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter της υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Σούσμα Σβαράτζ.

    – Ένας άνδρας με βελγική και τουρκική υπηκοότητα επίσης είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

    – Τρεις Γάλλοι πολίτες επίσης τραυματίστηκαν, όπως τονίζει αρχική εκτίμηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσιγάρα, καφέδες, καύσιμα… Οι νέοι φόροι «φωτιά» στην τσέπη μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδιοκτήτες ακινήτων: Όλες οι νέες μεγάλες απειλές του 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Guardian: Επικίνδυνες ζώνες τα ελληνικά νοσοκομεία



    ΣΧΟΛΙΑ