• Πολιτική

    Πολυνομοσχέδιο: Τι αλλάζει για την επιλογή των Υπηρεσιακών Γραμματέων των Υπουργείων

    • NewsRoom
    Βουλή


    Στην τροποποίηση των ελαχίστων προσόντων και των ομάδες κριτηρίων για την επιλογή των υπηρεσιακών γραμματέων των υπουργείων προχωρά η κυβέρνηση,  με διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στο ερανιστικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

    Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η διάταξη κινείται προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού τους και με στόχο, αφενός τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που θεωρούνται επιλέξιμοι, αφετέρου, όμως, την απαίτηση ενός υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων, κατάρτισης, γνώσεων και προσωπικότητας.

    Ειδικότερα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, διενέργεια τεστ δεξιοτήτων προς διακρίβωση δεξιοτήτων, σχετικών, ενδεικτικά, με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης.

    Ακόμη, εισάγεται απαίτηση οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών να είναι συναφείς με θέματα δημόσιας διοίκησης, οικονομικών ή διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

    Τέλος, προβλέπεται ότι στο πλαίσιο της δομημένης συνέντευξης μοριοδοτούνται η προσωπικότητα και η καταλληλότητα για τα καθήκοντα θέσης.

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Στο τελικό στάδιο η διαδικασία πρόσληψης 150 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ

    Μπακογιάννης: Αιχμηρή απάντηση σε Δούκα για την «Ανάπλαση Α.Ε.»

    Στυλιανίδης για ναυτική εκπαίδευση: Δεν υιοθετούμε καμία θέση και όλα θα κριθούν από τον διάλογο και τις προτάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ