• Top Stories

    Α. Τσίπρας: Απολύτως εφικτό να έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup

    Τσίπρας

    Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Μαλτέζο ομόλογό του Γιόζεφ Μουσκάτ,μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο μέγαρο Μαξίμου


    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων  – τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου – με τους δανειστές, μετά το πέρας της διμερούς συνάντησης που είχε την Τετάρτη (1η Μαρτίου) με τον Μαλτέζο ομόλογό του Γιόζεφ Μούσκατ.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι απολύτως εφικτό να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο», ενώ ανέφερε ότι «απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», οι οποίες «ξεπερνούν τις ευθύνες της Ελλάδας» και έχουν να κάνουν με τα βήματα που καλούνται να κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

    Ο πρωθυπουργός ακόμη τόνισε ότι «Εργαζόμαστε σκληρά, ώστε στις 25 του Μάρτη να συσκεφθούμε στη Ρώμη οι 28 με μια έγνοια λιγότερη στο τραπέζι των συζητήσεων», προσθέτοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς, και σε μία πολιτική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο.

    Κάνοντας εμμέσως αναφορά στο «μέτωπο του νότου», ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η ανεργία, η συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

    Τόνισε, δε, ότι «απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Η ΝΔ φέρνει το θέμα Καλογρίτσα στη Βουλή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Επιτροπή της Βουλής το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη, στον οικονομικό εισαγγελέα η περιουσία της Μαρέβας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος εποχής για τον Μαρινόπουλο: Στη Σκλαβενίτης τα καταστήματα της αλυσίδας



    ΣΧΟΛΙΑ