• Ελλάδα

    Tι απαντά ο Νίκος Σηφουνάκης στο Capital.gr: Όλη η επιστολή του τέως υπουργού

    Σηφουνάκης

    Νίκος Σηφουνάκης


    Γραπτή απάντηση απέστειλε o πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Capital.gr (το οποίο αναδημοσίευσε το mononews) στο οποίο αναφερόταν ότι το Εφετείο Αθηνών, απέρριψε την αγωγή που κατέθεσε ο ίδιος, τον Απρίλιο του 2012, κατά του Capital.gr και του δημοσιογράφου Δημήτρη Δελεβέγκου, διεκδικώντας αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ύψους 3 εκατ. ευρώ και την ανάκληση του δημοσιεύματος.

    Αναλυτικά η πλήρης δήλωση του κ. Σηφουνάκη: 

    “Αθήνα 3 Μαρτίου 2017

    Αναφορικά με τον σχολιασμό σας που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Capital.gr στις 2-3-2017,  και αφορά την αριθμ. 252/2017 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, επιθυμώ να σημειώσω ότι προσέφυγα στη δικαιοσύνη τον Απρίλιο του 2012 για δημοσίευμα του ιστότοπου  σας που έθιγε την τιμή και την υπόληψή μου.

    •    Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την 3469/2014 απόφαση του καταδίκασε τους υπευθύνους  του δημοσιεύματος σας με 12.000 €, με το σκεπτικό ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε απόφαση μου χρηματοδότησης, για κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Υποδομών 2009-2010, και αφετέρου ότι τα περί χρηματοδότησης των ΕΛΤΑ καθώς και τα υπονοούμενα  για εύνοια στις  επιχειρήσεις της οικογένειας της συζύγου μου είναι αναληθή και ψευδή.

    Βεβαίως στο όνομα της “σωστής ενημέρωσης” εσιωπήσατε. 

    •    Το Εφετείο Αθηνών με την 252/19-1-2017 απόφαση του, (που δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν από την συζήτηση της μηνύσεως μου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (1.3.2017), απεφάνθη και αθώωσε τους πρωτοδίκως καταδικασθέντες με αντίθετο σκεπτικό από εκείνο της πρωτόδικης απόφασης,  υπερτονίζοντας βεβαίως, και η εφετειακή απόφαση,  ότι δεν είχαν σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψη μου. 

    Η προσπάθεια σας να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει δήθεν αποφανθεί αμετάκλητα, ενώ πολύ καλά γνωρίζετε, ότι εκκρεμεί σε βάρος του συντάκτη του δημοσιεύματος και του διευθυντή σας, ποινική δικογραφία για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησής μου και ότι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν, μετά από αναβολή της δίκης, ενώπιον του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών την 19 Οκτωβρίου 2017. 

    Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, όμως σε μια δημοκρατική πολιτεία  οι πολίτες δικαιούνται να κρίνουν αποφάσεις των ανεξαρτήτων οργάνων της.

    Για μια τέτοια αντιφατική απόφαση, θα  προβώ στα κατά τον νόμο προβλεπόμενα για να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. 

    Επειδή όμως η δικαιοσύνη δεν απεφάνθη αμετάκλητα σε αστικό και ποινικό επίπεδο, το δημοσίευμα σας είναι παραπλανητικό ..για άλλη μια φορά.

    Στο όνομα της αντικειμενικής ενημέρωσης αλλά και του νόμου 2472/97, παρακαλώ  όπως δημοσιεύσετε την απάντηση μου αυτή”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Τέταρτη πιο εξαθλιωμένη χώρα η Ελλάδα παγκοσμίως

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε. Βασιλάκης: Ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες της χώρας στέλνει (επιτέλους) μηνύματα με νόημα στην κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δ. Λιάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη διαγραφή ιδιωτικού χρέους (και) προς την εφορία



    ΣΧΟΛΙΑ