• Top Stories

    Ο Σόιμπλε προειδοποιεί την Άγκυρα: «Εξαιρετικά δύσκολη η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας»

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

    Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


    Δύσκολη χαρακτήρισε τη συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή την όξυνση των σχέσεων της Άγκυρας με την ΕΕ.

    Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε μάλιστα, εκτός του περιστατικού μεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας και στη σύλληψη του τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία.

    «Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο δίκτυο ZDF. «Δεν θέλουμε να το κλιμακώσουμε, όλοι στη γερμανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι, αυτό που θέλουμε είναι η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική».

    Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ έκανε γνωστό πως προσανατολίζεται να περιορίσει κατά ένα μέρος την προενταξιακή χρηματοδότηση προς την Τουρκία, καθώς θεωρεί πως η χώρα του Ρ. Τ. Ερντογάν κινείται πλέον προς αντίθετη κατεύθυνση από την ένταξη.

    Σε αυτό το κλίμα, με τις απειλές για οικονομικές κυρώσεις να είναι ήδη στο τραπέζι της έντασης, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην χρηματιστηριακή αγορά της Κωνσταντινούπολης και την πορεία της Τουρκικής λίρας τις επόμενες ημέρες. Το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ισχυρότατες πιέσεις, έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του, με την ηγεσία της Τουρκίας να προσπαθεί αγωνιωδώς για τη στήριξή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρέχουν οι εξελίξεις για το Brexit: Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα το επίσημο αίτημα εξόδου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει τις απειλές στην Ολλανδία ο Ερντογάν: «Θα τους μάθουμε τι εστί διπλωματία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτεύουσα του φασισμού αποκάλεσε την Ολλανδία ο Τσαβούσογλου – Σε ρόλο «πυροσβέστη» το Παρίσι



    ΣΧΟΛΙΑ