• Top Stories

    Οργή Ερντογάν – Ένταλμα σύλληψης για τους 8 Τούρκους – Απειλεί το τούρκικο ΥΠΕΞ

    • NewsRoom


    Βράζει η Άγκυρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στην Τουρκία! Από την πρώτη στιγμή, τα ΜΜΕ στη γείτονα χώρα πήραν “φωτιά”, καθώς μετέφεραν την “οργή” του Ερντογάν για την απόφαση που βάζει σε… μπελάδες τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ έκανε λόγο για «απόφαση-σκάνδαλο» της ελληνικής Δικαιοσύνης.

    Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε “εντολή” στον Γενικό Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης και ο τελευταίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης των 8 Τούρκων!

    Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση μιλώντας για παράνομη απόφαση. Απείλησε μάλιστα ότι θα επανεξεταστούν πλέον οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα. Κάνει λόγο για πρακτικές που ευνοούν την «ατιμωρησία των εγκληματιών» και παραβιάζουν τα δικαιώματα των θυμάτων του πραξικοπήματος, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 248 πολίτες και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 2193. Σύμφωνα με το υπουργείο, η σημερινή απόφαση για τη μη έκδοση των «οκτώ» έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου. «Ως γειτονική χώρα, η Ελλάδα για μια ακόμη φορά εμφανίζεται απρόθυμη να ανταποκριθεί στις ελάχιστες απαιτήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος», τονίζει το υπουργείο και συμπληρώνει: «Αυτή η στάση της Ελλάδας οδηγεί στην ατιμωρησία των εγκληματικών και στην παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων, αντίθετα με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

    Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένα νέο αίτημα έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Η αντίδραση της Άγκυρας δείχνει ότι η υπόθεση των 8 στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει για την κυβέρνηση Ερντογάν…



    ΣΧΟΛΙΑ