• Top Stories

    Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων

    • NewsRoom
    Τσαβούσογλου

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας


    Έτοιμη να ακυρώσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό εμφανίζεται η Τουρκία, σύμφωνα με όσα  υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στα γεγονότα με την ακύρωση της επίσκεψής του στο Ρότερνταμ, ενώ σημείωσε πως ήδη η χώρα του δεν εφαρμόζει την συμφωνία για το προσφυγικό.

    «Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου.Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής. Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι, η κατάργηση των θεωρήσεων, θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε. Όλα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Νίκη του Ρούτε δίνουν τα exit poll στην Ολλανδία – «Χαστούκι» για Ντάισελμπλουμ, ανάσα για Ευρώπη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» είχε σαν αποστολέα το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε – Τι απάντησε ο ίδιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Τουρκία είναι για κλάματα -Μπορούμε να της δανείσουμε, υπό προϋποθέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ