• Top Stories

    Η Νέα Δημοκρατία απαντά στο Μαξίμου: «Το θράσος και η υποκρισίας της Κυβέρνησης συνεχίζονται»

    Κωνσταντίνος Μητσοτάκης


    Για θράσος και υποκρισία κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση με αφορμή τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου για την απόφαση του ESM για «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

    Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπενθυμίζει πως για τη σημερινή απόφαση του ESM ο κ. Τσακαλώτος αναγκάστηκε να αποστείλει μια «εξευτελιστική» επιστολή συγγνώμης, όπως την χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

    Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

    «Το θράσος και η υποκρισία της Κυβέρνησης συνεχίζονται.

    Για να “ξεπαγώσουν” σήμερα τα μέτρα για το χρέος από τον ESM, ο αφοσιωμένος στο Μνημόνιο Υπουργός κ. Τσακαλώτος, απέστειλε μια εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης, ότι δεν θα ξαναδώσει κανένα εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους.

    Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, συμφωνώντας για πολλά χρόνια σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν.

    Πόσες φορές ακόμη θα βγάλουν ανακοινώσεις πανηγυρισμών για τη συνεχή λιτότητα χωρίς αντίκρισμα, που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό;»

    Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την απόφαση του ESM είχε επιτεθεί ξανά στη Νέα Δημοκρατία αλλά και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    Σε αυτή ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η απόφαση του ESM «εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη… Κατέρρευσε το έωλο επιχείρημά του πως η «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης θα θέσει σε κίνδυνο την ελάφρυνση του χρέους, την οποία βέβαια νωρίτερα χλεύαζε ως ήσσονος σημασίας… Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ESM: «Πράσινο φως» για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσακαλώτος έστειλε… κενή επιστολή στους δανειστές! Αγνοούνται οι ελληνικές θέσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόφτη 80% σε συντάξεις και μισθούς προτείνει ο Τσακαλώτος – 4,5 δισ. ευρώ «κάβα» ζητά το ΔΝΤ



    ΣΧΟΛΙΑ