• Top Stories

    Κωνσταντινούπολη: Ειδικά επιλεγμένος από το ISIS o μακελάρης του Reina – Τι λέει η οικογένειά του

    Κωνσταντινούπολη μακελάρης δράστης Reina


    Εκπαιδευμένος στην Συρία, όπου πολέμησε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους είναι ο  δράστης της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύουν οι τουρκικές εφημερίδες.

    Σύμφωνα με την Hurriyet, ο «μακελάρης της πρωτοχρονιάς» εισήλθε στην Τουρκία από τα σύνορα με τη Συρία, ενώ φαίνεται  πως είχε «επιλεγεί ειδικά» για την επίθεση καθώς είχε εκπαιδευτεί στο αντάρτικο πόλεων και τον χειρισμό όπλων. Για να εξοικονομήσει, μάλιστα, χρόνο χρησιμοποιούσε διπλούς γεμιστήρες ενώ σημάδευε στο άνω μέρος του σώματος των θυμάτων.

    Ο δράστης έχει αναγνωριστεί από τις αρχές, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιήσει ακόμη το όνομά του, ούτε επιβεβαιώσει ότι συνδεόταν με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έσπευσε τη Δευτέρα να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με τους 39 νεκρούς.

    Σύμφωνα με την Haberturk, ο δράστης φέρεται να έφτασε τον Νοέμβριο στην Τουρκία. Ο τρομοκράτης πέρασε νόμιμα τα σύνορα με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στo Ικόνιο της Κεντρικής Τουρκίας, ώστε να μην κινήσει υποψίες.

    Μάλιστα η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη έχει προσαχθεί από τις αρχές.  Η σύζυγός του δηλώνει πλήρη άγνοια για τις ενέργειες του συζύγου της αλλά και τις επαφές του με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως είπε μάλιστα έμαθε για την επίθεση από την τηλεόραση.

    Σύμφωνα με την ίδια ταξίδεψαν αεροπορικών από το Κιργιστάν στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Νοεμβρίου. Δύο ημέρες αργότερα κατευθύνθηκαν προς το Ικόνιο με αυτοκίνητο όπου και νοίκιασαν ένα μικρό διαμέρισμα αξίας 1.100 λιρών (περίπου 300 ευρώ). Ο σύζυγός της, μάλιστα, προπλήρωσε τρία ενοικια καθώς της είχε πει ότι θα εγκατασταθούν στην Τουρκία για να εργαστούν.

    Στη δημοσιότητα διαβατήριο ενός υπόπτου που μοιάζει με τον δράστη

    Την ίδια ώρα φωτογραφία ενός διαβατηρίου με το όνομα Iakhe Mashrapov κυκλοφορεί στα social media και φέρεται πως ανήκει στον τρομοκράτη που αιματοκύλισε το κλαμπ Reina.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στο διαβατήριο πρόκειται για τον Iakhe Mashrapov, από τη Δημοκρατία της Κιργιζίας (Κιργιστάν), με ημερομηνία γέννησης στις 2/08/1988.

    διαβατήριο

    Η φωτογραφία του διαβατηρίου ανέβηκε στο twitter από το Bosphorus Observer. Ωστόσο η τουρκική αστυνομία ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον άνθρωπο που ψάχνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον μακελάρη του Reina (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στο Reina: Έριξε στα θύματά του τη χαριστική βολή – Τι έδειξε η αυτοψία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Reina: Αυτός είναι ο πραγματικός μακελάρης (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ