• Top Stories

    Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέκρυψε επαφές του με την Ρωσία


    Μυστικό από το Κογκρέσο κράτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το γεγονός πως συνομίλησε πέρυσι δύο φορές με τον Ρώσο πρέσβη. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζεφ Σέσιονς κράτησε κρυφές τις συναντήσεις του, κατά τη διάρκεια της ακρόασης από το Κογκρέσο για την έγκριση του διορισμού του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    Η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία με στόχο να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, έγραψε η Washington Post.

    Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ερευνήσει τις καταγγελίες περί συνωμοσίας στην οποία φέρονται να συμμετείχαν στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η Ρωσία, δήλωσε το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατικών σε αυτήν.

    «Καταλήξαμε σε μια γραπτή συμφωνία, η μειοψηφία και η πλειοψηφία της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ότι θα ερευνήσουμε τις καταγγελίες περί μιας δολοπλοκίας μεταξύ των Ρώσων και της εκστρατείας του Τραμπ», δήλωσε ο Άνταμ Σιφ, Δημοκρατικός βουλευτής, στο MSNBC.

    Πηγή: thetoc.gr



    ΣΧΟΛΙΑ