• Πολιτική

    «Είναι πολλά τα λεφτά της… ασφάλειας ζωής»: Αυτό ήταν το κίνητρο της Φρανσουάζ Αμοιρίδη;

    Υπόθεση Αμοιρίδη: 31 χρόνια κάθειρξη στη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία για τη δολοφονία του

    Βραζιλία Φρανσουάζ Αμοιρίδη


    Μια νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, καθώς οι αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της περιουσίας που είχε αποκτήσει ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

    Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα Μέσα, οι Βραζιλιάνοι και Έλληνες αστυνομικοί που πραγματοποιούν κοινή έρευνα θεωρούν πως το κίνητρο της δολοφονίας του πρέσβη θα μπορούσε να ήταν οικονομικό, καθώς ο Κυριάκος Αμοιρίδης πιθανότατα είχε συνάψει κάποιου είδος ασφάλεια ζωής ή κάποια διαθήκη με την οποία διασφάλιζε την οικογένειά του σε περίπτωση θανάτου του. Και αυτό ήταν κάτι που γνώριζε η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, θεωρούν οι Αρχές.

    Όπως λέει ο βραζιλιάνος επικεφαλής των ερευνών Evaristo Magalhães η Φρανσουάζ και ο βραζιλιάνος αστυνομικός είχαν στόχο «να βάλουν χέρι τα χρήματα και να ζήσουν μια καλή ζωή».

    Κατά την εκτίμησή του τα χρήματα που υποσχέθηκε η Φρανσουάζ στον ανιψιό του εραστή της, τον Eduardo Moreira Tedeschi de Melo, ο οποίος με την κατάθεσή του «έκαψε» το σατανικό ζευγάρι, θα προέρχονταν από αυτή την διαθήκη ή την ασφάλεια ζωής. Αυτός άλλωστε ίσως είναι και ο λόγος που η Φρανσουάζ είχε πει στον ανηψιό του δολοφόνου ότι θα του έδινε τα χρήματα – 80.000 δολάρια – ένα μήνα μετά το έγκλημα.

    Από την περασμένη Παρασκευή η Φρανσουάζ, ο εραστής της Sérgio Gomes Moreira Filho και ο Eduardo, κρατούνται προσωρινά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ψάχνουν οικονομικό κίνητρο στην εκτέλεση του πρέσβη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πίσω από την δολοφονία του πρέσβη – Το μυστικό με τη μάνα, η κόρη και η θυρίδα με το χρυσό στην Αθήνα…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρανσουάζ: «Δεν φταίω εγώ. Φταίει ο εραστής μου, αυτός ζήλευε τον άνδρα μου»



    ΣΧΟΛΙΑ