• Πολιτική

    Έρευνα – σοκ της ΓΣΕΒΕΕ: Καταρρέει η μεσαία τάξη! (pics)

    • NewsRoom


    Επτά στα 10 νοικοκυριά παρουσίασαν μείωση των εισοδημάτων τους το 2016 ενώ 4 στα 10 φοβούνται ότι θα χάσουν περιουσιακά στοιχεία λόγω οικονομικής αδυναμίας… Αυτά και άλλα πολλά – δυσάρεστα – περιλαμβάνονται στην ετήσια έρευνα για τις δαπάνες και το εισόδημα των νοικοκυριών της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ανέφερε ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή έχει φτάσει την κοινωνία στα όρια της εγείροντας ερωτήματα για την αναγκαιότητα συνέχισης της ίδιας οικονομικής πολιτικής, η οποία συνδυάζει μειωμένες δημόσιες δαπάνες και αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις.

    “Η οικονομία επιβεβαιώνει επί το δυσμενέστερο τις έρευνες της ΓΣΕΒΕΕ” είπε ο κ. Καββαθάς, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας στο οποίο να υπάρχει εθνική στρατηγική και ότι είναι σημαντικό πως “πέρα από τη φτωχοποίηση, αυξάνεται η κοινωνική ανισότητα”.

    Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το 75% των ελληνικών νοικοκυριών διαβιώνει με πολύ χειρότερους όρους (ποσοτικούς και ποιοτικούς) σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της κρίσης.

    Διαβάστε ΕΔΩ εδώ όλη την έρευνα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kate και Pippa Middleton: Δείτε σπάνιες φωτό και video από το 1991

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Η μεγάλη δικαστική κόντρα Ελλάδας-Ρωσίας για τον ουρανοξύστη του Τσοχατζόπουλου στην Αγία Πετρούπολη. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Forbes: Oι 4 νέοι Έλληνες πιο επιτυχημένοι του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ