• Top Stories

    Εκτός ορίων βγήκε ο Τραμπ σε τηλεφώνημα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό

    • Contributor
    Τραμπ


    Επεισοδιακή ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

    Το ζήτημα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες ήταν η θρυαλλίδα για να ανάψουν τα πνεύματα και ο Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, επιτέθηκε στον Τέρνμπουλ κομπάζοντας για την έκταση της εκλογικής του νίκης. Κι ενώ το τηλεφώνημα επρόκειτο να διαρκέσει μία ώρα, στα 25 ο Τραμπ έληξε απότομα την επικοινωνία των δύο ηγετών.

    Σε κάποιο σημείο ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό πως είχε μιλήσει με ακόμα τέσσερις ηγέτες εκείνη την ημέρα (στις 28 Ιανουαρίου)- ανάμεσά τους και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν- και πως το μεταξύ τους τηλεφώνημα «ήταν μακράν το χειρότερο».

    Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των δύο χωρών που προβλέπει οι ΗΠΑ να πάρουν 1.250 πρόσφυγες από τα αυστραλιανά κέντρα κράτησης, ο Τραμπ είπε πως ήταν «η χειρότερη συμφωνία που έγινε ποτέ». Παραπονέθηκε πως αυτό τον «σκότωνε» πολιτικά και κατηγόρησε την Αυστραλία πως ήθελε να «εξάγει τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης».

    Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο θέμα μέσω της αγαπημένης του οδού, του Twitter, γράφοντας: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα συμφώνησε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή τη χαζή συμφωνία».

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς η Μελάνια Τραμπ παραβίασε τη νομοθεσία μετανάστευσης όταν έφτασε στις ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενοχλημένη η Μέρκελ με τις απόψεις της κυβέρνησης Τραμπ: «Η Γερμανία δεν χειραγωγεί το ευρώ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ – Αγωνιούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ