ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοντονής για Τριαντόπουλο: Καλώς πάει στη Δικαιοσύνη – Απορώ με την σημερινή στάση ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστεράς
Σε αλλαγές προκειμένου να μπορέσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πειστούν να υπερψηφίσουν την τροπολογία προχώρησε επί της τροπολογίας για την αυτεπάγγελτη δίωξη κατά των πολιτών που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς ο Σταύρος Κοντονής.
Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής από το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή. Κατά, επί της αρχής, ψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρών ψήφισε παρόν.
Με νέα παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι αποσύρεται η παράγραφος που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων απειλούν συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς
Αντίθετα δεν αποσύρθηκε η παράγραφος 3 η οποία προβλέπει τη ρύθμιση για αυτεπάγγελτη δίωξη κατά όσων διαταράσσουν την απρόσκοπτη και εύρυθμη διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί γίνονται σε ειρηνοδικεία είτε στα γραφεία συμβολαιογράφων (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί).
Δική της τροπολογία κατέθεσε η ΝΔ ώστε να υπάρχει μια διεύρυνση κατά κάθε δημόσιου λειτουργούς και δημοσίους υπαλλήλου, με αυτεπάγγελτο τρόπο, ώστε να αποτρέπονται επιθέσεις από κουκουλοφόρους και ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας. Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή, καθώς η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δήλωσε πως είναι εκπρόθεσμη.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.