• First Top Stories

    Πιθανές διώξεις «τουλάχιστον 15 ατόμων» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

    • NewsRoom
    Καμένα αυτοκίνητα, σπίτια και δέντρα στο Μάτι, μετά την πυρκαγιά του 2018


    Τουλάχιστον 15-20 άτομα (αξιωματικοί Πυροσβεστικής, στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ) αναμένεται να διωχθούν για ανθρωποκτονία κι εμπρησμό από αμέλεια για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών και δικαστών τους οποίους επικαλείται «Το Βήμα».

    Οι δικαστικές Αρχές ερευνούν κυρίως το θέμα των προληπτικών μέτρων, της μη εντολής εκκένωσης της περιοχής, των περιθωρίων που υπήρχαν για την διάσωση πολιτών, των αρχικών κινήσεων για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου αλλά και των αδικαιολόγητων απουσιών ή καθυστερήσεων υπηρεσιακών παραγόντων.

    Η ποινική διαδικασία που θα κινηθεί κι η εξέλιξή της θεωρείται πρόκριμα και για το ζήτημα αποζημιώσεων, οι οποίες μπορεί να υπερβούν τα 300-500 εκατ. ευρώ.

    ‘Οπως προκύπτει από αναφορές αξιωματούχων κι από σειρά εγγράφων, το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής έχασε περίπου 30 λεπτά, έχοντας την εκτίμηση ότι το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την περιοχή Διώνη, που είναι σε αντίθετο σημείο από αυτή που κινήθηκε τελικώς η πυρκαγιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φονική πυρκαγιά: Ζητούσαν ενισχύσεις προς Διώνη αντί για Μάτι!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικός επίλογος: Στη δημοσιότητα η «μαύρη λίστα» με τα ονόματα των 92 νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι



    ΣΧΟΛΙΑ