• Πολιτική

    Ποινική δίωξη στην Ελένη Ζαρούλια για την προσπάθεια διορισμού της στη Βουλή


    Αντιμέτωπη με 2 κατηγορίες βρίσκεται η Ελένη Ζαρούλια για την απόπειρα της να διοριστεί μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη.

    Σε βάρος της συζύγου του φυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

    Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να πετύχει το διορισμό της, δηλώνοντας στην αίτησή της ότι δεν έχει κώλυμα καθώς δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα.

    Την ίδια περίοδο βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών με αναστολή μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

    Ωστόσο, πέτυχε το διορισμό της, ο οποίος τελικά ανακλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

    «Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος, δηλώνοντας ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων, το σκεπτικό της απόφασης του προέδρου της Βουλής για την ανάκληση διορισμού της.

    Η απόφαση του κ. Τασούλα, με το φάκελο διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ