• Top Stories

    Στο σκαμνί ο Αλέξης Μητροπούλος για φοροδιαφυγή 900.000 ευρώ

    • NewsRoom


    Για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής  και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος άσκησε η Εισαγγελία πρωτοδικών ποινική δίωξη σε βάρος του γνωστού εργατολόγου και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Τουλουπάκη, απήγγειλε τις σχετικές κατηγορίες,  μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ. Αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν – όπως καταγγέλθηκε – φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 427.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος ξεπερνάει τις 900.000 ευρω.

    Η υπόθεση, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

    Η αποκάλυψη μάλιστα της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε οδηγήσει ουσιαστικά και εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.



    ΣΧΟΛΙΑ