• Πολιτική

    Πιερρακάκης: Και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων θα αποθηκεύονται στο myhealthapp

    • NewsRoom
    Freedom pass data: Από σήμερα τα δωρεάν 50 GB στους νέους 15-17 ετών 

    Κυριάκος Πιερρακάκης


    Για τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας, που θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2022, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, λέγοντας ότι πρόκειται για μηδενισμό για τους νέους μέχρι 29 ετών, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό η μείωση φτάνει το 10%.

    Το ποσό που αφαιρείται στο σύνολο από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών είναι 68 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι μέχρι 29 ετών θα πρέπει να αιτηθούν τον μηδενισμό του τέλους, ώστε να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 με μία αίτηση, είτε μέσω του gov.gr, είτε στα ΚΕΠ. Για τους υπόλοιπους η μείωση του 10% θα γίνει αυτόματα.

    Όσον αφορά την εμβολιαστική πορεία, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι έχουμε 6.458.578 εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση, ενώ ανέφερε ότι από τις 11 Οκτωβρίου ξεκινά και το Freedom Pass, που αφορά στη δωρεάν παροχή 50 GB στους νέους 18-25 ετών, το οποίο φάνηκε από τα στοιχεία να είναι ένα ισχυρό κίνητρο.

    «Έκλεισαν το ραντεβού τους 130.000 νέοι αμέσως μετά τις ανακοινώνεις του πρωθυπουργού, ενώ σήμερα έχουν εμβολιαστεί 507.000 νέοι» πρόσθεσε.

    Τόνισε, μάλιστα, ότι από τη Δευτέρα και στους νέους 15-17 ετών θα τους δοθούν 50GB, «τα οποία θα μπορούν να τα καταναλώσουν ακόμη και τον ίδιο μήνα».

    myhealthapp: Και τα αποτελέσματα εξετάσεων

    Σχετικά με την πλατφόρμα myhealthapp, ο υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου που θα επιτρέπει την πρόσβαση του πολίτη στα δεδομένα, τα στοιχεία που τον αφορούν.

    Με αυτόν τον τρόπο «κάποιος μπορεί να δει τι του έχει συνταγογραφηθεί, τα παραπεμπτικά των εξετάσεών του από το 2012 κι έπειτα».

    Επίσης σχεδιάζεται να προστεθεί εκτός από την ψηφιακή έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων και η υπηρεσία αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων.

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μία σειρά έργων και επενδύσεων που θα αφορούν στην αποχαλκοποίηση που πρέπει να γίνει στη χώρα «για να περάσουμε στη νέα κατάσταση στη σταθερή τηλεφωνία. Έρχονται και οι μικροδορυφόροι».

    Τέλος, μίλησε για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου «που αγκαλιάζει αυτήν τη στρατηγική καθημερινότητας, που αφορά από την καθημερινή γραφειοκρατία μέχρι τις συντάξεις».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρεκόρ παραδόσεων για την Tesla με 240.000 αυτοκίνητα στο γ’ τρίμηνο

    Jeff Bezos: Η πρώτη επένδυση του δισεκατομμυριούχου στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Νοτιοανατολικής Ασίας



    ΣΧΟΛΙΑ