• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Jeff Bezos: Η πρώτη επένδυση του δισεκατομμυριούχου στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Νοτιοανατολικής Ασίας

    • Bloomberg

    Τζεφ Μπέζος, CEO της Amazon


    Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, συμμετείχε στο γύρο χρηματοδότησης ύψους 87 εκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποίησε η ινδονησιακή νεοσύστατη εταιρεία Ula, σηματοδοτώντας την πρώτη του επένδυση στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου της Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Οι Bezos Expeditions, ο όμιλος Northstar, η AC Ventures και η Citius συμμετείχαν στον κύκλο με επικεφαλής τις εταιρείες Prosus Ventures, Tencent και B-Capital, ανέφερε η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Ula σε δήλωση τη Δευτέρα.

    Η προηγούμενη συγκέντρωση κεφαλαίων αφορούσε 10,5 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2020 και επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

    Η start up εταιρεία που προσφέρει τεχνολογικές λύσεις σε μικρούς λιανοπωλητές επιδιώκει να επεκτείνει τη βάση της ώστε να συμπεριλάβει περισσότερες πόλεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, να διερευνήσει την επέκταση στο εξωτερικό, σε ολόκληρη την περιοχή, να αναπτύξει το μοντέλο buy-now-pay-later (που επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν είδη online και να τα εξοφλούν κάθε μήνα), καθώς και να δημιουργήσει τοπική εφοδιαστική αλυσίδα και υποδομές logistics.

    Η νεοσύστατη επιχείρηση όρισε τον Pandu Sjahrir ως σύμβουλο. Ο Sjahrir ασκεί ρόλους επίτροπου στο Χρηματιστήριο της Ινδονησίας, στον κολοσσό PT Aplikasi Karya Anak Bangsa, γνωστό ως Gojek και στο τοπικό υποκατάστημα της εταιρείας Sea Ltd., με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία κατέχει την Shopee και την εταιρεία ανάπτυξης διαδικτυακών παιχνιδιών Garena.

    Η Ula εξυπηρετεί περισσότερα από 70.000 παραδοσιακά καταστήματα στην πλατφόρμα της και προσφέρει περισσότερα από 6.000 προϊόντα.

    Διαβάστε ακόμα:

    Jeff Bezos: Επενδύει στην Altos Labs με στόχο την επέκταση της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ