ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων μετά το πέρας της Συνόδου των Πρυτάνεων, που διεξάγεται στην Καστοριά.
Πρόσθεσε, δε, ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από ένα εθνικό εξαιρετισμό που έχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
«Αυτό πάμε να λύσουμε και τίποτα παραπάνω», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».
Σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην πρότασή μας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» και εξήγησε ότι «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και η αναβάθμισή του είναι ο απόλυτος στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο κινούμε τον διάλογο με όλα τα πανεπιστήμια, με όλες τις πρυτανικές αρχές».
Ο κ. Πιερρακάκης είπε ακόμη ότι μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, θα αντιμετωπιστούν με τον διάλογο.
Διαβάστε επίσης:
Κικίλιας: Δεν επιτρέπεται καμία αμέλεια όταν οι καιρικές συνθήκες είναι στο κόκκινο
Μητσοτάκης για θάνατο Αξαρλιάν: Χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.