ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων μετά το πέρας της Συνόδου των Πρυτάνεων, που διεξάγεται στην Καστοριά.
Πρόσθεσε, δε, ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από ένα εθνικό εξαιρετισμό που έχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
«Αυτό πάμε να λύσουμε και τίποτα παραπάνω», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».
Σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην πρότασή μας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» και εξήγησε ότι «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και η αναβάθμισή του είναι ο απόλυτος στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο κινούμε τον διάλογο με όλα τα πανεπιστήμια, με όλες τις πρυτανικές αρχές».
Ο κ. Πιερρακάκης είπε ακόμη ότι μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, θα αντιμετωπιστούν με τον διάλογο.
Διαβάστε επίσης:
Κικίλιας: Δεν επιτρέπεται καμία αμέλεια όταν οι καιρικές συνθήκες είναι στο κόκκινο
Μητσοτάκης για θάνατο Αξαρλιάν: Χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη