• Πολιτική

    Τσακαλώτος: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του – «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κόμμα της Αριστεράς»

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Είναι ο δεύτερος, μετά την Έφη Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπαίνει στην κούρσα της διαδοχής της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

    «Μετά από τόσο μεγάλη ήττα χρειάζεται αναστοχασμό. Τα γεγονότα τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν. Το δίπτυχο της υποψηφιότητάς μου είναι “Συνέχεια και τομή“» δήλωσε κατά την ανακοίνωση της υποψήφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    «Ίσως η συμβολή του Αλέξη Τσίπρα ήταν ακόμα πιο σημαντική. Μιλάω για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ήταν καθοριστικός ο ρόλος του. Όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά προφανώς είναι πράγματα που δεν έκανες καλά» είπε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού εξήρε τον Αλέξη Τσίπρα για την προσφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε μία διάθεση αυτοκριτικής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχισε αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας πως «Ίσως δεν πιάσαμε την ψυχολογία των ανθρώπων, ίσως δεν πείσαμε με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας».

    Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνει κόμμα της Αριστεράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Κικίλιας: Δεν επιτρέπεται καμία αμέλεια όταν οι καιρικές συνθήκες είναι στο κόκκινο

    Άκης Σκέρτσος: Κυρώσεις σε όσους κερδοσκοπούν

    Πατούλης: Με τιμά ιδιαίτερα η στήριξη του πρωθυπουργού – Συνεχίζουμε ενωμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ