• Πολιτική

    Αλλάζουν τόπο κατοικίας για να πάνε στο χωριό για Πάσχα- Πέτσας: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε διόδια

    • NewsRoom
    Πέτσας: Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο μέλλον

    Στέλιος Πέτσας


    Πατέντες για να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις επινοούν οι πολίτες – Αποφασισμένη η κυβέρνηση να εφαρμοστούν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα.

    Κάθε μέσο και τακτική επιστρατεύουν ορισμένοι πολίτες, προκειμένου να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και να μετακινηθούν, ούτως ώστε να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό.

    Αυτό έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροεϊδάκος. Όπως αποκάλυψε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω του taxisnet, αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν… στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα (στο αμάξι) και θα ξεκινήσουν για Πάσχα».

    «Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο», πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

    «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς… Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω, να το σεβαστούν αυτό» τόνισε επιπλέον.

    Το γεγονός αυτό, που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

    Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας, προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός, δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα, δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

    Ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει των ημερών του Πάσχα άφησε ανοιχτό ο Στέλιος Πέτσας. «Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» διευκρίνισε.

    Παράλληλα, επιβεβαίωσε την φημολογία που κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ημέρες ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνει ακόμη πιο αυστηρή, καθώς εξετάζεται να επιβληθεί, μέσα στα επόμενα 24ωρα, χρονικός περιορισμός για τις μετακινήσεις.

    Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει, θα γίνει τώρα» σημείωσε, ασκώντας αυστηρή κριτική στις μεμονωμένες συμπεριφορές μίας μερίδας των πολιτών, που παραβιάζουν συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα.

    «Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση… Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



    ΣΧΟΛΙΑ