• Πολιτική

    Από αναβολή σε αναβολή: Μετά τις 5 Απριλίου το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία λέει ο Πετρόπουλος

    • NewsRoom
    petropoulos πετρόπουλος

    Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος


    Νέα αναβολή στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή δίνει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος «ακύρωσε» με αυτό τον τρόπο τις απειλές της κυβέρνησης περί «μονομερής ενέργειας».

    Ο κ. Πετρόπουλος διέψευσε τις φήμες για κατάθεση του νομοσχεδίου μέσα στην ημέρα -όπως είχε αφήσει να εννοηθεί η ίδια η κυβέρνηση – κάνοντας λόγο για κατάθεση του μετά το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

    «Η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Όταν, στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, όταν έγινε σαφές με δηλώσεις εκπροσώπων των θεσμών πως οι διαπραγματεύσεις δεν θα οδηγούνταν σε συμφωνία μέχρι το Euroworking group της 25ης Μαρτίου (στόχο που είχε θέσει ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας), «κύκλοι» της κυβέρνησης φρόντισαν να διαρρεύσουν πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί «άμεσα» στη Βουλή.

    Μάλιστα οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για κατάθεσή του την περασμένη Παρασκευή, κάτι που ωστόσο η κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει.

    Μετά το αναμενόμενο «ναυάγιο» στο Euroworking Group της Δευτέρας, νέες διαρροές από την κυβέρνηση υποστήριξαν πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, κάτι που διαψεύδει τώρα ο κ. Πετρόπουλος.

    Υπενθυμίζεται πάντως πως ο κ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει πρόσφατα πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τον Απρίλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επικό άδειασμα Τσακαλώτου σε Πετρόπουλο για επίδομα Πάσχα: «Πρώτη φορά το ακούω»



    ΣΧΟΛΙΑ