• Πολιτική

    ΥΠΟΙΚ: «Απόλυτα εφικτό να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για τη δόση μέχρι τις 25 Μαρτίου»

    τσακαλωτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών.


    Ραντεβού για το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με την Ελλάδα, προκειμένου να λυθεί το κρίσιμο ζήτημα με το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, κάτι που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ από το Eurogroup του Απριλίου.

    Από την πλευρά του, το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας εμφανίζεται για μια ακόμη φορά αισιόδοξο. «Το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό αφορά το διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπου υπήρξε ευρεία συμφωνία αναφορικά με τους κεντρικούς του πυλώνες και μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων», ανέφεραν πηγές του ΥΠΟΙΚ, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.

    Όπως δήλωσαν, μάλιστα, «κρίθηκε απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι το επόμενο Euroworking Group, στις 25 Μαρτίου».

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι «στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για τη 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα την διατήρηση του θετικού μομέντουμ στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Όχι» από Eurogroup στην εκταμίευση της δόσης – «Αγκάθι» ο νέος νόμος για πρώτη κατοικία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά το Eurogroup η τροπολογία για α’ κατοικία συμφώνησαν Τσακαλώτος, Φλαμπουράρης και Στουρνάρας



    ΣΧΟΛΙΑ