• Ελλάδα

    Άρχισαν τα τηλεφωνήματα: Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

    • NewsRoom


    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- γίνονται ήδη τα πρώτα τηλεφωνήματα και ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει τις επαφές. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί σε συσκέψεις με συνεργάτες του για την τελική μορφή του κυβερνητικού σχήματος.

    Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το πρωί με την Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία φέρεται να πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν η κ. Γεροβασίλη δέχεται να μετακινηθεί ή προτιμά να παραμείνει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Ο Νίκος Παππάς, αν και μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα θεωρείτο ότι μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών, νεώτερες πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Πιθανότερος για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών θεωρείται πλέον ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Πάνο Σκουρλέτη, που εξελέγη χθες γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Δημήτρης Λιάκος, ως σήμερα υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, φαίνεται ότι μετακινείται στο υπουργείο Οικονομίας. Άγνωστο είναι εάν παραμένει στη θέση του υπουργού ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θεωρείται από τους αμετακίνητους.

    Αμετακίνητοι θεωρούνται επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Στη θέση του παραμένει και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

    Ο τελευταίος είχε πριν από λίγη ώρα συνάντηση με την Κατερίνα Παπακώστα, η οποία άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μπει στην κυβέρνηση, ενδεχομένως σε κάποια θέση υφυπουργού.

    Βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι αλλαγές στα υπουργεία Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνάντηση Καμμένου με την Κατερίνα Παπακώστα λίγο πριν από τον ανασχηματισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σκουρλέτης άνοιξε το δρόμο για τον ανασχηματισμό: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν



    ΣΧΟΛΙΑ