• Πολιτική

    Πελώνη: Είμαστε κοντά στην μη χρήση μάσκας – Εντός της εβδομάδας συζητείται στην επιτροπή

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Οι διμερείς σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

    Σημείωσε ότι η συμφωνία με το Κάιρο για την ΑΟΖ ήταν μια συναπόφαση «που παράγει τετελεσμένο ειρήνης και νομιμότητας στην περιοχή».

    Για το Κυπριακό είπε ότι με την Αίγυπτο μοιραζόμαστε την ίδια οπτική και πως δεν νοείται λύση πέραν της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Είναι εκτός θέματος οι ισχυρισμοί περί δύο κρατών, τόνισε.

    Για την Λιβύη, σημείωσε ότι οι θέσεις Αθήνας και Καΐρου ταυτίζονται απόλυτα, είναι απαραίτητη η αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων, των τακτικών στρατών και των μισθοφόρων.

    Σε ερώτηση για την χρήση του όρου «μακεδονικός» από τον πρωθυπουργό της Βορείου Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή του Euro 2020, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε:

    «Απαιτούμε πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική. Από τις βασικότερες επιφυλάξεις της ΝΔ ήταν το σκέλος της χρήσης του όρου ‘μακεδονικός’».

    «Όλα αξιολογούνται, όπως και το πότε θα έρθουν στη Βουλή οι συμφωνίες προς επικύρωση» τόνισε.

    Ερωτηθείσα για το πότε θα πάψει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας η κ. Πελώνη απάντησε «είμαστε κοντά. Οι ειδικοί θα πρέπει να λάβουν την σχετική απόφαση. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή».

    Η επιδημιολογική κατάσταση – Έκκληση για εμβολιασμό

    Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται και ο εμβολιασμός εξελίσσεται υποδειγματικά.

    Ωστόσο, τόνισε ότι και ο πρωθυπουργός απευθύνει διαρκώς  έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

    «Απευθυνόμαστε -όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί- στους συμπολίτες μας μεγαλύτερων ηλικιών, που κινδυνεύουν περισσότερο, στους νεότερους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ακόμη περισσότερο στο υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας  ευπαθών ομάδων» σημείωσε.

    Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Φτάνουμε στο τέλος της υγειονομικής κρίσης – Να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν



    ΣΧΟΛΙΑ