• Πολιτική

    Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων

    • NewsRoom
    Αριστοτελία Πελώνη

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και αν τίθεται θέμα απόλυσης εργαζόμενου ρωτήθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

    «Ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις», συμπλήρωσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση πότε επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για αυτό το ζήτημα το οποίο εγείρει πολλά διλήμματα.

    «Ήδη έχουμε πει σε ό,τι αφορά διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους πως αυτό θα καταστεί εφικτό, θα γίνει μια άλλη συζήτηση, όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα στο εμβόλιο που επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή τι κίνητρα πρέπει να δοθούν», συμπλήρωσε.

    Σχετικά με τη διάθεση των self tests, είπε ότι έχει διασφαλιστεί αυτή τη στιγμή για τον Ιούνιο σε όλη την Επικράτεια. «Υπάρχει συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέχρι τις 19 Ιουνίου. Σεβόμαστε τη συνδρομή των φαρμακοποιών, ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι», είπε.

    Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν διατάξεις του μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις η κ. Πελώνη δήλωσε ότι «με τσιτάτα και συνθήματα προηγούμενων εποχών δεν διασφαλίζονται ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε οι προοπτικές της νέας γενιάς».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος προσέθεσε πως το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό και εξίσου σεβαστό είναι το δικαίωμα στην απασχόληση και του κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται.

    «Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο αυτό θα αποτελέσει παρελθόν ώστε το κοινωνικό σύνολο να μην είναι όμηρος αυθαιρεσίας και καταχρήσεων από τέτοιου είδους απεργίες σε ΔΕΚΟ και μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς θα διασφαλίζεται ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών 33% για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης», ανέφερε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελώνη για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Προσβλέπουμε σε ένα ήρεμο καλοκαίρι

    Άγριος καβγάς στην Βουλή: Ο Τασούλας «έκοψε» τον Τσίπρα – «Δεν θα αφήσω ακτιβισμούς» – «Θα λογοδοτήσετε»



    ΣΧΟΛΙΑ