• Πολιτική

    Πελώνη: Αυστηροί έλεγχοι σε λιμάνια, εθνικές οδούς και αεροδρόμια – «Από 3 Μαΐου λογικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις»

    • NewsRoom
    Αριστοτελία Πελώνη

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Αυστηρούς ελέγχους σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτέλια Πελώνη, προκειμένου να μην επιτραπούν μετακινήσεις προς την περιφέρεια για το Πάσχα.

    Η κ. Πελώνη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που μπορούν να εμβολιαστούν να σπεύσουν και να κλείσουν ραντεβού. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο εμβόλιο» είπε επαναλαμβάνοντας δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Υπενθύμισε ότι από σήμερα, Μ. Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για τις ηλικίες 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca:

    «Από σήμερα Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για   τους συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα κάποιος που θα κλείσει ραντεβού μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα να εμβολιαστεί άμεσα.

    » Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας  της ηλικιακής ομάδας 45-49  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Από τις 5 Μαΐου αυξάνεται κατά πολύ η δυναμικότητα του συστήματος, καθώς θα αναπτυχθούν συνολικά  1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα προστεθούν και άλλα στη συνέχεια έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Μαΐου και του Ιουνίου.

    » Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών -μετά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- έχει δώσει το πράσινο φως για εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson&Johnson οι οποίοι θα ξεκινήσουν στη χώρα μας  την Τετάρτη 5 Μαΐου».

    Η απελευθέρωση υπερτοπικών μετακινήσεων θα ξεκινήσει από 15 Μαΐου, σημείωσε.

    Σήμερα, πρόσθεσε, υποβάλλεται το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης.

    Αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είπε ότι αναπτύσσεται σε δέκα στοχευμένες δράσεις:

    1ον: Συνέχιση της ενίσχυσης των πληττόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και σταδιακή μετάβαση σε μέτρα επανεκκίνησης.

    2ον: Συνετή δημοσιονομική πολιτική στην κατεύθυνση μείωσης ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών συντελεστών, κυρίως για τη μεσαία τάξη.

    3ον: Συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

    4ον:  Βέλτιστη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

    5ον: Συνέχιση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και   αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

    6ον: Εμπροσθοβαρής άντληση πόρων από τις αγορές.

    7ον: Εφαρμογή του Νόμου για τη Ρύθμιση Οφειλών και την Παροχή 2ης Ευκαιρίας.

    8ον: Παράταση του Προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ».

    9ον: Πετυχημένες και έγκαιρες αξιολογήσεις  από τους θεσμούς.

    10ον: Διασφάλιση του υφιστάμενου καθεστώτος των ελληνικών κρατικών χρεογράφων.

    Για τις δηλώσεις Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων σχολίασε ότι δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις και πρόσθεσε: «Οι απόψεις Τζανακόπουλου είναι οι απόψεις του κ. Τσίπρα που είναι οι απόψεις του κ. Πολάκη, που είναι οι απόψεις όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

    «Οι δηλώσεις δείχνουν την καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι τη δεύτερη φορά θα είναι ‘αλλιώς’» είπε.

    Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπε πως εκτιμά ότι θα απελευθερωθούν με το άνοιγμα της εστίασης, αλλά πρόσθεσε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πολιτικός σάλος από τη δήλωση Τζανακόπουλου περί «εκκαθαρίσεων» στην δημόσια διοίκηση – ΝΔ: «Σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις»

    Άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ