• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την πρόθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντηθεί με τους αγρότες την Δευτέρα, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

    Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Με αφορμή ερώτηση για το ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης για την επιστολή αγροτών προς τον πρωθυπουργό με τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Ελήφθη, πράγματι, η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων, ο πρωθυπουργός, προφανώς όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε: «Από εκεί και πέρα περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους εκπροσωπούν αυτοί που θα συναντήσει. Ποιοί θα είναι οι εκπρόσωποι και αυτοί οι εκπρόσωποι ποιους θα εκπροσωπούν».

    Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

    Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες αναφέρθηκε ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, και είπε ότι ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων τη δέσμευση της κυβέρνησης για καλύτερη συνεργασία με τους περιφερειάρχες. “Για εμάς δεν υπάρχουν Έλληνες διαφορετικών ταχυτήτων” είπε ο πρωθυπουργός, όπως επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

    Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μια σειρά νομοθετικών δράσεων της κυβέρνησης,

    Ξεκίνησε με την παρουσίαση του σχεδίου νόμου από τον υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη για την παιδεία, την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και είπε ότι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Είπε ότι αυξήθηκε κατά 42% η χρηματοδότηση των ΑΕΙ από το 2018, και αναφέρθηκε στις προβλέψεις του νόμου.

    «Η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού στην Ελλάδα, θα συνδράμει στον περιορισμό της φυγής Ελλήνων φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό, θα προσελκύσει αλλοδαπούς φοιτητές, θα περιορίσει την ακαδημαϊκή διασπορά, θα προσελκύσει καθηγητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό, θα αυξήσει τις ευκαιρίες για ακαδημαϊκή καριέρα και θα δημιουργήσει ένα δυναμικό περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο προσελκύοντας ακόμα περισσότερες επενδύσεις» είπε ο κ. Μαρινάκης.

    Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα επανέναρξης της παρουσίας θεατών στα γήπεδα και στα μέτρα που εξήγγειλαν οι κ.κ. Βρούτσης και Παπαστεργίου. Όπως είπε, ο σχετικός νόμος θωρακίζει τα γήπεδα, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευρεία συναίνεση που υπήρξε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα αλλά με αυστηρούς όρους, ενώ έως στις 6 Μαρτίου τοποθετούνται οι κάμερες στα γήπεδα, και εάν δεν έχουν εγκατασταθεί, τότε δεν θα ανοίγει το γήπεδο. Τέλος από τις 9 Απριλίου θα ισχύει η ταυτοπροσωπία των φιλάθλων, ενώ όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, η ασφάλεια των πολιτών εντός και εκτός γηπέδων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό είπε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ότι στο τέλος της τετραετίας θα ανέλθει στα 950 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500.

    Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στις αστυνομικές δράσεις σε όλη τη χώρα για την καταστολή του εγκλήματος, και υπογράμμισε στοιχεία από τους χιλιάδες ελέγχους που διενεργήθηκαν το προηγούμενο πενθήμερο σύμφωνα με τα οποία, ελέγχθηκαν συνολικά πάνω από 78.000 άτομα και πάνω από 58.000 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 1.200 άτομα και προσήχθησαν 3.000.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας αρωγής για τους αγρότες οι οποίοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου αιτήσεις για αποζημιώσεις απο 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ.

    Επίσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την μεγάλη συναίνεση στην αρμόδια επιτροπή, καθώς και στην έναρξη της πλατφόρμας εξωδικαστικού συμβιβασμού. Τέλος ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε στην παρουσίαση από την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη 4 μελετών για την αποκατάσταση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Δημιουργείται μηχανισμός παρακολούθησης έργων στις Περιφέρειες- «Να μην πάει χαμένο ούτε €1»

    Κωστής Χατζηδάκης σε Ιάπωνες επενδυτές: Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα περιβάλλον φιλικό για τις επενδύσεις

    Κασσελάκης: Αν θες να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευτής χωρίς κονέ, κάνε αίτηση στο isyriza.gr



    ΣΧΟΛΙΑ