ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αναπτυξιακή παράμετρος της αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και η χρήση σύνθετων εργαλείων χρηματοδότησης.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών σχολίασε τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι είναι όλα εντάξει και πως «θα πορευτεί, δηλαδή, με την ίδια συνταγή που δεν έχει φέρει έως τώρα κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».
Επισημαίνει δε, ότι εδώ και έντεκα συνεχόμενους μήνες, ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται διαρκώς σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με συνέπεια να παραμένει καθηλωμένη η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη των 27 κρατών μελών, λόγω της ακρίβειας, όπως επίσης και των πολύ υψηλών έμμεσων φόρων.
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι είναι κόλαφος η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την επάρκεια τροφής, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, έτους 2023, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2022.
«Η στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, που δεν θα κουραστούμε να προτείνουμε, αλλά κυρίως οι πιο διεισδυτικές κοινωνικές πολιτικές είναι μια αυτονόητη υποχρέωση. Ειδικά για μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι επιδιώκει να συγκλίνει με την Ευρώπη και με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Διαβάστε επίσης:
Βασίλης Κικίλιας: Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή να βάζει φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου
Πρώτη συνάντηση ευρωομάδας Νέας Δημοκρατίας: Συμμετείχε ο Φρέντι Μπελέρης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σπας Ρούσεφ: Ο γκρίζος καρδινάλιος της Βουλγαρίας και της Αργολίδας
- Μάκης Βορίδης στο mononews: «Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Βάρρα – Θα πάω μέχρι τέλους»
- Αριστότελης Ωνάσης, Τζάκι Κένεντι, Μαρία Κάλλας: Το «τρίγωνο» που συγκλόνισε τον κόσμο
- Φθηνά φάρμακα για το αδυνάτισμα: Το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς
