ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την παραίτησή της από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής υπέβαλε η Τάνια Καραγιάννη, επικαλούμενη λόγους διαφωνίας με τις στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μέχρι σήμερα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στην επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους παραίτησης, «το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε -σχήμα οξύμωρο για προοδευτική δύναμη- να ταυτιστεί με τις πολιτικές επιλογές της συντηρητικής παράταξης και της ΝΔ».
Ταυτόχρονα, η συνδικαλίστρια και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «στην πράξη το Κίνημα Αλλαγής, υπό το φόβο της ταύτισης σε οποιοδήποτε θέμα με τον αποκαλούμενο «στρατηγικό» του αντίπαλο, έχει φτάσει σήμερα στο σημείο αφενός να ετεροκαθορίζεται και αφετέρου να ταυτίζεται -όλο και συχνότερα- με τον «παραδοσιακό» του αντίπαλο, τη Ν.Δ. Την Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει, αλλά και για αυτά που πιστεύει! Άραγε το Κίνημα Αλλαγής ταυτίζεται και σε αυτό με τον κύριο Μητσοτάκη;
Διότι διαφορετικά τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ;
Όπως είναι λογικό, η πρακτική αυτή κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν τα πράγματα οδηγούνται αναπόδραστα προς την κατεύθυνση της κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, επιλογή που πέραν των υπολοίπων δείχνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι η (κατά το πρόσφατο παρελθόν) κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά ήταν εκείνη που του έδωσε το οριστικό χτύπημα και οδήγησε τον παραδοσιακό του ψηφοφόρο να του στρέψει την πλάτη.
Για την επιλογή, όμως, αυτή (δηλαδή της συνεργασίας με τη ΝΔ) δεν ευθύνεται κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ευθύνεται κανένας άλλος, εκτός από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει η κ. Καραγιάννη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγριος καυγάς Γεωργιάδη-Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή: «Είστε φασίστες! – Εσείς τι είστε, ναζιστές;» (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Χιλιάδες μικρομέτοχοι υπέρ Άγγελου Φιλιππίδη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χ. Α. Χωμενίδης: Η «Πανδώρα» αγγίζει τη μυστικότητα της ζωής
- Φάκελος «Μπαρτσελόνα»: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο στοίχημα του ενός δισεκατομμυρίου
- Δύο μοναδικές μέρες στο Παρίσι για την Σίλια Κριθαριώτη με επίδειξη μόδας στο Pavillon Cambon και δύο πάρτυ σε εμβληματικά spots, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καίσαρη και η κοπή της πίτας του Σωματείου Giverson Φως
- Οι πιο δημοφιλείς στα social media πολιτικοί αρχηγοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.