• Πολιτική

    Άγριος καυγάς Γεωργιάδη-Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή: «Είστε φασίστες! – Εσείς τι είστε, ναζιστές;» (video)

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης της Βουλής, με αφορμή τις ενέργειες της Εισαγγελέως Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis. Πρωταγωνιστές του «καυγά» ήταν από πλευρά κυβέρνησης η Τασία Χριστοδουλοπούλου και από πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι αντάλλαξαν βαριές επιθέσεις.

    Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε στην ομιλία του την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί ως όργανό του την Ελένη Τουλουπάκη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η κ. Τουλουπάκη εκβίασε τον μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη. “Πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων ήξερε πως η μάρτυρας Κελέση είχε καταθέσει εναντίον του. Άρα γιατί τον ενέταξε κι αυτόν στους προστατευόμενους μάρτυρες αφού ήταν εμπλεκόμενος;” τόνισε. “Η κ. Τουλουπάκη τον εκβίασε ότι θα χάσει τις δουλειές του, αλλά θα τα βρούμε όλ’ αυτά, θα τα βρει η δικαιοσύνη”.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη, η  κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία προέδρευε της διαδικασίας, διέκοπτε και σχολίαζε ειρωνικά κάθε φράση του. Μάλιστα, όταν ο κ. Γεωργιάδης είπε “κι ευτυχώς θα έχουμε εκλογές, τα πράγματα θα αλλάξουν γιατί σας έχουν πάρει χαμπάρι, δεν μπορείτε να το εμποδίσετε. Τον Οκτώβριο; Τον Οκτώβριο” η κ. Χριστοδουλοπούλου ακούστηκε να λέει “ναι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”.

    Κάποια στιγμή η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως η πλειοψηφία έχει δικαίωμα να μιλά περισσότερη ώρα από την μειψηφία ζητώντας από τον κ. Γεωεργιάδη να ολοκληρώσει. Αυτό έφερε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ ο οποίος δήλωσε πως η η κ. Χριστοδουλοπούλου έδειξε τις πραγματικές τις σκέψεις. Μάλιστα, φανερά οργισμένος επιτέθηκε κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τους «φασίστες».

    Στο  σημείο αυτό παρενέβη για μια ακόμη φορά η κ. Χριστοδουλοπούλου λέγοντας, «αν είμαστε φασίστες Γεωργιάδη, εσείς τι είστε; Ναζιστές;», ενώ τον λόγο ζήτησαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό ‘φασίστες’, εξηγώντας πως προχώρησε σε αυτό όταν άκουσε την κ. Χριστοδουλοπούλου να λέει πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πρέπει να μιλούν λιγότερο χρόνο. “Τα δικαιώματα των μειοψηφιών εδώ τα βλέπουμε, στην πράξη” τόνισε.

    Δείτε την ομιλία του κ. Γεωργιάδη και τον καυγά με την κ. Χριστοδουλοπούλου:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτοι διάλογοι στην Βουλή: Για νυφούλα καλό σας βλέπω, είπε ο Καμμένος στον Αμυρά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mεγάλη κόντρα Άδωνι – Καμμένου για την Lockheed: Δεν ξέρετε τον έμπορο όπλων που ονομάζεται Χριστιανός;



    ΣΧΟΛΙΑ